Luka Nižetić u Sesvetama traži istinu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 22.11.2019. 16:21:58
Početak: 23.11.2019. 17:00
Luka Nižetić u Sesvetama traži istinu

Foto: NS Sesvete

Mlađa sesvetska publika moći će sutra, u subotu, 23. studenog 2019 u 17 sati u dvorani Narodnog sveučilišta „Sesvete“ pogledati predstavu - monodramu "Kako je Potjeh tražio istinu" Kazališta Hotel Bulić u izvedbi Luke Nižetića.


Nakon uspješne predstave 'Šuma Striborova' koju je također režirala u vlastitoj produkciji, Senka Bulić nastavlja istraživanje opusa Ivane Brlić Mažuranić radom na tekstu 'Kako je Potjeh tražio istinu, inspirativnom bajkom koja se bavi problemima istine, iskupljenja, grijeha, dobra i zla. Riječ je o jednoj od bajki iz ciklusa Priče iz davnine kojima je Ivana Brlić Mažuranić stekla svjetsku slavu. U uzbudljivom  glazbeno dramskom putovanju saznajemo što je Potjehova istina. 


Luka Nižetić svoju je karijeru započeo kao pjevač, potom je otkrio strast prema kuhanju, a dobio je pohvale od publike i struke nakon ove predstave u kojoj je jedini glumac.


Luka Nižetić i redateljica predstave Senka Bulić odlučili su zadržati što više originalnih elemenata iz teksta ove inspirativne bajke koja je oslonjena na fantastičnu mitologiju i zbog koje Ivanu Brlić Mažuranić zasluženo uspoređuju s Andersenom i Tolkienom.


Scenografiju i glazbu predstave potpisuje Tomislav Ćurković, kostimografija Oliver Jularić, oblikovanje svjetla Tomislav Maglečić, a oblikovanje tona Branimir Božak.


Vezane vijesti
Ažurirano: 29.11.2022. 13:57:15

Create Account