Moja proljeća Nade Žiljak ovog petka u Muzeju Prigorja

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 9.4.2019. 14:16:43
Početak: 12.04.2019. 19:00
Moja proljeća Nade Žiljak ovog petka u Muzeju Prigorja

Foto: Slika s pozivnice

Ovogodišnju, 33. likovnu sezonu u Galeriji Kurija Muzeja Prigorja otvara izložba slika ugledne hrvatske likovne umjetnice Nade Žiljak – MOJA PROLJEĆA.Izložba će biti otvorena ovoga petka, 12. travnja s početkom u 19 sati.


Nada Žiljak povezivanjem različitih medija i tehnika stvara umijećem vlastite kreativnosti, sadržajno i oblikovno originalna djela, konfrontirajući vlastite likovne izraze, koje čudesno, inovativnom IR tehnologijom spaja u jedan prikaz, u jednu sliku. Sliku u kojoj boja nosi, a crtež formira, pokazujući i dokazujući da je, iako dotaknuta znanošću, ovako izvorna i klasična ona i dalje živa i jednako potentna.

Dosljedna vlastitom desetogodišnjem predstavljanju infracrvenom slikom, novom izložbom čini presedan i zajedno s desetak infracrvenih akvarela na papiru, izlaže i akrile na raznobojnom nepalskom rižinom papiru, zadržavši u papirnatom mediju autonomiju slikarskog načina i prenošenja asocijativno poetskog raspoloženja njenih velikih formata na platnu.

(Iz predgovora Sande Stanaćev Bajzek)


Nada Žiljak, rođena je u Zagrebu 1944. u slikarskoj obitelji Kinert. Završila je Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu 1967. Radi u mnogim tehnikama: ulja na platnu, akrilik, akvareli, pasteli, suha igla, bakropis, linorez. Radovi su prikazani na osamdesetak samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu: Budimpešta, Kairo, Graz, Kiev, Pečuh, Bratislava, Pariz, London, Kuala Lumpur, Taipei, Asbach, Bihać, Sarajevo, Pittsburgh…Vezane vijesti
Ažurirano: 19.10.2021. 12:36:58

Što mislite o rezultatima popisa stanovnika u Sesvetama?

Broj popisanih daleko je manji od očekivanog
Mnogi se odselili zato nas nema koliko smo mislili
Nije loše, ipak je broj stanovnika Sesveta u porastu
Očekivano, sve što se moglo doselit u Sesvete već se doselilo
Ovo je još dobro naspram drugih sredina
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account