Po četvrti puta: Glazbom kroz zid, koncert učenika za novu zgradu njihove glazbene škole

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.5.2023. 9:19:09
Početak: 19.05.2023. 11:30
Po četvrti puta: Glazbom kroz zid, koncert učenika za novu zgradu njihove glazbene škole

Foto: Plakat

Glazbena škola Zlatka Grgoševića organizira 4. koncert iz serije Glazbom kroz zid kojim želi skrenuti pozornost na potrebu izgradnje zgrade njihove glazbene škole.



Jedna od najvećih glazbenih škola u Hrvatskoj s gotovo 600 polaznika, GŠ Zlatka Grgoševića i nadalje je podstanar. Ustvari, nikada niti nisu imali svoju školsku zgradu, od osnutka prije četrdesetak godina kao dio Narodnog sveučilišta, pa kasnije osamostaljena škola, pa još kasnije sa srednjoškolskim obrazovanjem, uvijek je bila podstanar. 


Prije desetak godina počela se razvijati ideja preobrazbe propalog "Sljemena" u neki budući korisni prostor, te je u tom smislu sinula ideja o smještanju sesvetske glazbene škole u zgradu glavnog pogona bivše mesne industrije. U tom je smislu svojevremeno izrađen i idejni projekt u kojem se lijepo vidi prekrasna tranzicija danas devastirane zgrade u budući glazbeno-školski pogon koji bi uz to Sesveta donio i dvije prekrasne koncertne dvorane.


Obećavala je bivša vlast, današnja kaže da ima namjere, no nikakvih, čak niti "papirnatih" koraka prema ostvarenju te ideje još nema. Toga su svjesni i u Glazbenoj školi i stoga serijom koncerata podsjećaju građanstvo, a možda dopre i do ušiju nadležnih vapaj s molbom: Dajte nam školu.


Koncert će biti održan u sklopu sesvetskog Obrtničkog sajma, ove subote, 20. svibnja u 11,30. Nastupit će školski puhački orkestar i početnički solfeggio. 


Dođimo svi i dajmo podršku našoj glazbenoj školi, a time ujedno i našim Sesvetama.



Vezane vijesti
Ažurirano: 23.1.2024. 8:58:19

Create Account