"Posljednje dijete u šumi", otvorenje izložbe polaznika Ostvarenja

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 19.12.2022. 12:02:11
Početak: 20.12.2022. 18:00
"Posljednje dijete u šumi", otvorenje izložbe polaznika Ostvarenja

Foto: Plakat

Godišnja izložbu svih polaznika škole crtanja i slikanja Ostvarenje pod nazivom “Posljednje dijete u šumi” u Galeriji Kurija.



"Posljednje dijete u šumi", pomalo zastrašujući, kataklizmički naziv izlože likovnih radova škole crtanja i slikanja Ostvarenje koju vodi sesvetska akademska slikarica Sanela Đurinec Raič, a koja će biti otvorena u utorak, 20. prosinca u Galeriji Kurija s početkom u 18 sati. Na otvorenju u glazbenom dijelu dvije skladbe na gitari izvest će prof. Glazbene škole Zlatka Grgoševića, Antun Iveković. 


"Ovo je naša peta zajednička godišnja izložba, nakon što smo izlagali prvi puta u smislu predstavljanja, započeli smo zajedno kao grupa postavljati pitanja o svijetu i davati odgovore. Dijelili smo osmijeh usred pandemije, nakon toga smo pitali sve nas što svijetu sada treba?… sada, ovom izložbom fokus smo usmjerili problemu koji nas okružuje, a koji je iznimno važan za sve nas, a to je očuvanje naših šuma. Usmjeravamo se na masovno rušenje šuma, potrebe zbog kojih se ruše šume i koliko to nama šteti. Našom  izložbom “Posljednje dijete u šumi” simboliziramo važnost postojanja šuma, te apeliramo na to koliko imamo tako kratku priliku da prenesemo svojoj djeci ljubav prema Zemlji, prirodu, da im ispričamo svoje priče. To su trenuci kad svijet postaje cjelovit. Te pustolovine koje smo zajedno proživjeli u prirodi, šetnjama, druženjima, ostat će zauvijek u sjećanjima naše djece. To će biti njihove priče za njihovu djecu. Ako nema šuma, ako naša djeca izgube i samu potrebu odlaska u prirodu, tko će njihovoj djeci pričati priče", izjavila nam je uoči otvorenja voditeljica Đurinec Raič dodavši da je sliku za naslovnicu plakata naslikala je polaznica grupe za odrasle Sanja Vidović tehnikom akrila na platnu.



Vezane vijesti
Ažurirano: 8.4.2024. 13:14:59

Create Account