Predstavljanje monografije Planinarskog saveza Herceg Bosne u Sesvetama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 24.11.2022. 10:11:56
Početak: 25.11.2022. 19:00
Predstavljanje monografije Planinarskog saveza Herceg Bosne u Sesvetama

Foto: HPD Lipa

HPD Lipa domaćin je predstavljanja Monografije Planinarskog saveza Herceg Bosne u dvorani NS Sesvete.Šesnaestogodišnje prijateljstvo planinarskih društava „Lipa“ i „Vitez“ iz Viteza, jednog od vodećih planinarskih društava Planinarskog saveza Herceg-Bosne, pokretač je izuzetnog događanja ovog petka, 25. studenoga u Sesvetama.


Naime, u dvorani Narodnog sveučilišta “Sesvete” (Kino dvorana), ovaj petak, 25. studenoga s početkom u 19.00 sati održat će se promocija monografije i filma PS HB „KAD ČOVJEK POSTANE PLANINA“ koja je nastala povodom obilježavanja 25 godina postojanja Planinarskog saveza Herceg-Bosne. Knjigu će predstaviti njeni autori Željka Zlojo - Martinović i Miro Blaž, predstavnici PS HB i njihovi gosti iz svijeta planinarstva.


U predgovoru je navedeno kako monografija „Kad čovjek postane planina“ ni po formi ni po sadržaju nije klasična monografija, već ima za cilj ukratko opisati i dočarati sve ono što nam se događalo kroz različita vremenska razdoblja planinarstva kod nas i u svijetu, pokazati nam kako se cijene ljudske i planinarske vrijednosti, nadalje upoznati nas sa članicama Saveza i njihovim ljudskim i materijalnim potencijalima.


Film „Kad čovjek postaje planina“ je kratki eksperimentalni film koji govori o evoluciji i životnoj filozofiji planinara u životnim izazovima naše realnosti.

Stoga vas HPD Lipa Sesvete poziva da se pridružite ovom događanju i upoznate svijet planinara na jedan drugi način.
Vezane vijesti
Ažurirano: 25.10.2023. 16:42:26

U Sesvetskoj Sopnici treba:

Slušati Grad i  prenamijeniti postojeći društveni dom u vrtić
Srušiti staru zgradu i izgraditi novi objekt  vrtića i društvenog doma
Ne raditi ništa, ostaviti stvari kakve sada jesu
Odseliti se u inozemstvo
Nisam upućen, ne znam o čemu se radi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account