Predstavljena knjiga Slave Mandurića Rim, Vatikan i hrvatski tragovi u Rimu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.4.2022. 8:59:51
Predstavljena knjiga Slave Mandurića Rim, Vatikan i hrvatski tragovi u Rimu

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U prepunoj dvorani NS Sesvete sinoć je promovirana knjiga Slave Mandurića Rim, Vatikan i hrvatski tragovi u Rimu.



Ljilja Vokić, hrvatska ministrica prosvjete i športa RH od 1994. do 1998. i doc. dr. sc. Anđelo Maly, profesor Sv. pisma na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu, govorili su na predstavljanju knjige Slave Mandurića Rim, Vatikan i hrvatski tragovi u Rimu. 


U vrlo zanimljivom i poučnom obraćanju prof. Maly iznio je neke, širokom puku, povijesne rimske nepoznanice, možda i tajne većinu čega čitatelji mogu pronaći u knjizi, a najbolja ministrica školstva u RH ikad, kako ju je apostrofirao sinoć temom vrlo motiviran voditelj predstavljanja, novinar HTV-a Mario Raguž, govorila je o povezanostima Hrvata s papinskom državom, te istakla pojedine najpoznatije Hrvate koji su na prostoru Svete stolice ostavili dubok trag.


Samom autoru nije nakon eminentnih prethodnih govornika ostalo drugo osim ponoviti da je pandemija jako utjecala na objavu više od 500 stranica njegove knjige, jer on kao turistički vodič koji je sa svojom putničkom agencijom Kraljica mira u proteklih 30 godina u Rim doveo gotovo 650 putničkih odnosno hodočasničkih grupa, u dvije pandemijske godine zabrane rada nije imao što drugo raditi, doli napisati knjigu koju je Raguž prozvao svojevrsnom doktorskom disertacijom.


Također izrazio je sreću što je pandemiji konačno kraj, ponovo se putuje, pa tako nakon ove pauze njegova agencija nastavlja s aktivnostima, te je on jako sretan što će već za koji dan voditi novu grupu put vječnog grada - Rima.


Na sinoćnjoj promociji u prepunoj dvorani Narodnog sveučilišta Sesvete uz veliki broj posjetitelja promociji je nazočio i ministar vanjskih poslova RH Goran Grlić Radman, saborski zastupnik Ante Deur, mnogobrojni svećenici, te javni i kulturni djelatnici. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 28.11.2022. 9:18:04

Create Account