Premijerni performans Petlja u petlji Nikoline Komljenović u NS Sesvete

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 9.3.2023. 12:54:19
Početak: 10.03.2023. 19:00
Premijerni performans Petlja u petlji Nikoline Komljenović u NS Sesvete

Foto: Tinka

Pod nazivom projekta Ako zaigram neku novu igru, Nikolina Komljenović izvest će u suradnji s multimedijalnim umjetnikom Filipom Borelliem plesni performans. 



Petlja u petlji naziv je multimedijalnog performansa koji kroz pokret tijela obrađuje fizički i metafizički odnos prostora i zvuka. Koristeći se zvučnom mikrofonijom tj. petljom između mikrofona i zvučnika, pokret tijela određuje tonalnu strukturu  s obzirom na svoj položaj u prostoru. Na taj način otkrivaju se nevidljive silnice prirode temeljene na kaosu gdje je tijelo u potrazi za formom prepušteno vanjskim i unutarnjim petljama. Posljedicom tih procesa stvara se igra između kontrole i prepuštanja koja dovodi do nepredvidljivih veza materije s emocijama.


Performans će biti održan u kazališnoj dvorani NS Sesvete u petak, 10. ožujka od 19 sati.


O autorima:


Nikolina Komljenović se bavi idejom performativnosti tijela kao subjekta. Ona istražuje pojmove podsvjest, pokret, pogled, glas, prisutnost, prostor, vrijeme, svjetlo i odnos na staničnoj, iskustvenoj i relacijskoj razini kroz samostvaranje. Bavi se tijelom, i tijelom u zraku kroz razne medije. Magistra je povijesti umjetnosti i komparativne književnosti, priznata međunarodna umjetnica suvremenog plesa i cirkusa te radi kao pedagoginja i producentica. Živi i radi između Zagreba, Hvara i Hamburga.


Filip Borelli je nagrađivani hrvatski novomedijski umjetnik koji se bavi istraživanjem interakcije između svjetlosti, zvuka, pokreta i glazbe. Diplomirao je Nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu gdje je također završio ekonomski fakultet. Unutar svojih radova često koristi znanstvene pristupe u istraživanju prirodnih fenomena. Kinetičke skulpture, interaktivne instalacije, performansi i abstraktna fotografija najčešći su oblici njegovog umjetničkog izričaja.  Živi i radi u Zagrebu.


Create Account