Promocija dječje knjige Zagonetni tragovi i ilustracija za knjigu ovog petka u Gimnaziji

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.3.2022. 13:40:09
Početak: 25.03.2022. 18:30
 Promocija dječje knjige Zagonetni tragovi i ilustracija za knjigu ovog petka u Gimnaziji

Foto: Sanela Đurinec Raič

Knjiga za djecu Zagonetni tragovi autora Josipa Petrlića Pjera s ilustracijama Sanele Đurinec Raič, bit će predstavljena u gimnazijskoj konferencijskoj dvorani ovog petka u 18,30.



Zagonetni tragovi naziv je knjige za mlađe naraštaje u kojoj autor Josip Petrlić Pjer dovodi u pitanje očuvanje šuma i životinja u njima. U  knjizi se usmjerava djecu na tragove koji ljudi ostavljaju u šumi, koje su kroz priče iako tim tragovima nije mjesto u šumi, životinje iskoristile kroz zanimljiv i simboličan način. 


Zanimljivim pričama djecu se usmjerava na očuvanje naših šuma, te upoznava sa životinjskim tragovima. Knjiga je izdana uz potporu Hrvatskih šuma, a ilustrirala ju je sesvetska akademska slikarica Sanela Đurinec Raič koja i organizira ovu promociju u vidu edukativne poduke. Naime, na predstavljanju knjige, uz uz autora knjige bit će postavljena i izložba ilustracija iz knjige. 


Svatko tko želi moći će zajedno s polaznicima radionice Ostvarenje slikati i crtati svoje doživljaje iz šume a i ove knjige.


Promocija i radionica otvorena je za sve zainteresirane.



Vezane vijesti
Ažurirano: 25.3.2024. 13:49:30

Create Account