Promocija knjige "Rim, Vatikan i hrvatski tragovi Rimu" ovog petka u Sesvetama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 19.4.2022. 10:53:55
Početak: 22.04.2022. 19:30
Promocija knjige "Rim, Vatikan i hrvatski tragovi  Rimu" ovog petka u Sesvetama

Foto:

Hodočasnicima u Vatikan, ali i općenito, putnicima u Rim knjiga Slave Madurića "Rim, Vatikan i hrvatski tragovi u Rimu", mogla bi biti od velike koristi i značajno proširiti spoznaju o "Vječnom gradu".




Čovjek koji de do sada već gotovo 650 puta posjetio Rim i Vatikan, koji je tamo putem svoje putničke agencije Kraljica mira, odveo ogroman broj putnika, doista ima nešto više za reći o tom "Vječnom gradu", te njegovom posebnom dijelu u kojem postoji država Vatikan. 


"Da, ja već duže od 30 godina vodim turističke grupe na razgledavanje Rima i Vatikana gdje im širim vidike i prenosim mnoge spoznaje o tom, civilizacijski, možda i najznačajnijem europskom gradu", govori nam Slavo Mandurić koji je prava mala enciklopedija povijesnih činjenica i zanimljivosti Rima i Vatikana.


"Razgovarajući i slušajući mnoge stručnjake tog područja, bilo iz svjetovnog ili duhovnog segmenta života mnogo sam naučio, zapamtio i shvatio i sada te spoznaje prenosim na svoje putnike. Ono što je jako važno, a teško će neki putnik namjernik sam doći do nekih podataka, ja ih posebno upoznajem sa hrvatskim tragovima u Rimu, a ima ih mnogo", nastavlja Mandurić spominjući pri tom nama najpoznatijeg Ruđera Boškovića.


No, od kuda ideja za knjigu? 


"Pa, razmišljao sam o tome već prilično dugo, no, nikad nije bilo vremena. I onda je došla ta pandemijska 2020., potpuno zatvaranje, a nastavilo se i na veći dio 2021. Mogao sam samo sjediti doma i rekoh sebi, sad je vrijeme...", odgovara spremno naš sugovornik. 


Pri tome posebno poziva sve Sesvećane da dođu na promociju knjige koju će predstaviti doc. dr. sc Anđelo Maly, prof. Sv. pisma na Bogoslovnom fakultetu u Zagrebu, te Ljilja Vokić prof. bivša ministrica obrazovanja RH. Promociju će voditi novinar HRT-a mr. sc. Mario Raguž. 


Promocija će biti održana u petak, 22. travnja u dvorani NS Sesvete s početkom u 19,30.



Create Account