"Sajam zdravlja: Štampar u tvom kvartu" ove subote u Sesvetama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 20.10.2022. 14:33:57
Početak: 22.10.2022. 09:00
"Sajam zdravlja: Štampar u tvom kvartu" ove subote u Sesvetama

Foto: Plakat

Zagrebački zdravstveni djelatnici vraćaju se korijenima našeg javnog zdravstva i načelima dr. Andrije Štampara.



U sklopu Sajma zdravlja: Štampar u tvom kvartu, građani svih dobi imat će priliku obaviti razne preglede i savjetovanja s liječnicima te sudjelovati u brojnim radionicama i edukacijama vezanima uz brigu o zdravlju.


Javnozdravstvena akcija ove subote u Sesvetama na Trgu Dragutina Domjanića 4 od 9.00 do 12.00 sati na drugom izdanju ovog putujućeg sajma, gdje građane očekuje čak šest javnozdravstvenih štandova!



Štand broj 1: Nutricionističko i kineziološko savjetovanje

Ovdje vas čeka nutricionističko i kineziološko savjetovanje pod geslom „Vježbaj i jedi pravo, stari zdravo“, gdje ćete pronaći najvažnija saznanja vezana uz aktivan život i zdravu prehranu kao ključ zdravlja i dugovječnosti.


Štand broj 2: Dom Zdravlja – Pitaj doktora

Na štandu broj 2 čekaju vas liječnici i zdravstveni djelatnici iz Doma zdravlja Zagreb – Centar, koji će s vama odraditi razne preglede, popraćene savjetovanjima u skladu s rezultatima i pružiti vam još pregršt ostalih važnih informacija.


Štand broj 3: Prevencijom do zdravlja

Na ovom štandu za naručene osobe je osiguran pregled na mobilnom mamografu, a čekaju vas i sve dodatne informacije vezane uz Nacionalni program za rano otkrivanje raka dojke te Nacionalni program ranog otkrivanja raka debelog crijeva.


Štand broj 4: Nema zdravlja, bez mentalnog zdravlja

Ovaj je štand posvećen važnom segmentu zdravlja koji mnogi često znaju previdjeti, a ovdje vas čekaju naši stručnjaci Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti, koji će vam uz pomoć prisutnih medicinskih sestara i tehničara pružiti više informacija o prestanku pušenja i slično.


Štand broj 5: Pitaj školskog doktora

Za sve roditelje koji dođu sa svojim školarcima, tu je Štand broj 5, na kojem vas čekaju odgovori na sva vaša pitanja vezana uz zdravlje najmlađih, njihovu dentalnu higijenu i pravilne prehrambene navike.


Štand broj 6: Biraj sigurno, biraj zdravo 

Ovaj štand posvećen je temi koja nam je svima od velike zajedničke važnosti, a riječ je o međuodnosu okoliša i zdravlja. Tu možete saznati sve o deklaracijama na pakiranjima hrane, kozmetici, sigurnosti dječjih igračaka, mjerenju kvalitete zraka u gradu, Eko karti Grada Zagreba, peludnom kalendaru i još puno toga.



Vezane vijesti
Ažurirano: 21.3.2024. 18:22:12

Create Account