Snaga kruga, izložba likovnih radova polaznika Ostvarenja u galeriji ZIPS

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 3.6.2023. 16:23:51
Početak: 05.06.2023. 19:00
Snaga kruga, izložba likovnih radova polaznika Ostvarenja u galeriji ZIPS

Foto: Plakat

Ostvarenje poziva na veliku izložbu svojih polaznika pod nazivom Snaga kruga kojom reprezentira ulogu i snagu u likovno-kulturnom miljeu Sesveta.



Ostvarenje sesvetske Akademske slikarice Sanele Đurinec Raič već niz godina svojim djelovanjem kroz likovne edukacije i odraslih i mladih Sesvećana promiče likovnu kulturu našeg kvarta, a što se ogleda i u činjenici da sve više građana dolazi posjećivati razne izložbe kojih je u Sesvetama sve više, a čemu uz postojeće, svakako je pridonio i novi izložbeni prostor, Galerija Zelenih i plavih Sesveta. 


Upravo je ovaj prostor u mnogome pomogao Muzeju Prigorja za nastavak njihove izuzetno dinamične izlagačke aktivnosti za vrijeme post potresne obnove njihove zgrade, popularne Kurije gdje su radovi upravo u tijeku, no na jesen se već očekuje povratak muzejskih izložbi u stari prostor. 


Upravo taj, ali i neke druge prostore do sad je koristilo Ostvarenje za izlaganje radova svojih polaznika, a u posljednje vrijeme intenzivira se suradnja s galerijom ZIPS gdje će velika izložba biti otvorena ovog ponedjeljka, 5. lipnja. 


Autorice koncepcije izložbe: Ivona Katalinić i Sanela Đurinec Raič ove su godine odlučile uz sada već tradicijsku zimsku početnu izložbu u godini krenuti i s programom izložbe u lipnju. Izložba će predstaviti radove, program, radionice, humanitarne akcije... kroz zadnjih godinu dana. O

"Ova izložba je osmišljena kao koncept kojeg u simbolici kruga predstavlja maslačak koji je ujedno i naš zaštitni znak. Krug odnosno centar gdje naše stvaralaštvo počinje, a „padobranci“ koji lete sa maslačka simboliziraju naš rast, širenje i izlazak  iz tog centra kruga koji povezuje i dotiče ostale ljude sa svojim djelovanjem te ostavljaju trag nastavljajući cirkulirati u jednu pokretačku silu i energiju zajedništva.", kaže voditeljica Ostvarenja Đurinec Raič pozivajući pri tom sve Sesvećane da dođu na otvorenje u ponedjeljak u 19 sati u izložbeni prostor Galerije ZIPS u Kelekovoj 2.



Vezane vijesti
Ažurirano: 8.4.2024. 13:14:59

Create Account