"Soja u prehrani" ovog četvrtka u čitaonici Knjižnice Sesvete

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 9.3.2020. 17:45:17
Početak: 12.03.2020. 18:00
"Soja u prehrani" ovog četvrtka u čitaonici Knjižnice Sesvete

Foto: Novagra

U četvrtak, 12. ožujka u prostoru čitaonice Knjižnice Sesvete u 18 sati održat će se predstavljanje knjige Soja u prehrani autorice Vesne Alasić dipl. ing. agr. uz degustaciju hrane od soje. Na jelovniku će se naći majoneza od soje, čvarci, sojin kruh, čokoladice za dijabetičare. 




Recepti u knjizi namijenjeni su dijabetičarima , pretilim osobama i svima onima koji se žele ispravno hraniti . Autorica knjige dugogodišnji dijabetičar , proizvode koje ćemo pripremiti mogu slobodno konzumirati .


Vesna Alasić rođena je u Novoj Gradiški gdje je završila srednju prehrambenu školu, nakon čega 1980. upisuje Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu gdje je 1984. i diplomirala. Od 1985. zaposlena je u PIK-U Nova Gradiška na radnom mjestu tehnologa za obradu sjemena, a 1987. odlazi na specijalizaciju iz fitopatologije sjemena nakon čega radi kao ispitivač zdravstvenog stanja sjemena. U Ministarstvu poljoprivrede i šumarstva radi od 1995., prvo kao stručni savjetnik za ratarstvo u Sektoru poljoprivredne savjetodavne službe. Trenutno radi kao viša stručna savjetnica u službi za stručnu podršku Područnoj jedinici Slavonsku Brod, Ispostava Nova Gradiška, Ministarstva poljoprivrede. Autorica je i koautorica brojnih stručnih članaka, publikacija i priručnika iz područja ratarstva.


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.3.2024. 13:49:30

Create Account