Što svijetu sada treba? izložba je polaznika Ostvarenja u Muzeju Prigorja

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 9.12.2021. 11:35:24
Početak: 11.12.2021. 16:00
Što svijetu sada treba? izložba je polaznika Ostvarenja u Muzeju Prigorja

Foto: Naslovnica kataloga

Polaznici likovnih poduka Ostvarenja izlažu svoje radove u Muzeju Prigorja, otvorenje je u subotu.



Godišnja izložba polaznika edukativnih poduka iz crtanja i slikanja “Ostvarenje”, pod nazivom; Što svijetu sada treba? bit će otvorena ove subote, 11. prosinca u 16 sati u Galeriji Kurija Muzeja Prigorja.


A moguće odgovore na pitanje Što svijetu sada treba? pronaći ćete u slikama slikama polaznika Ostvarenja.


Radi epidemiološkog okvira, a obzirom da se većinom radi o djeci i mladima, otvorenje izložbe biti će vani ispred Muzeja.


O samoj izložbi ravnateljica Muzeja Prigorja Morena Želle kaže:


Planirajući godišnju izložbu radova, Sanela Đurinec Raič, voditeljica Likovnih poduka Ostvarenje, pažnju i misao svojih polaznika usmjerila je ka prirodi kao izvoru mira. Svjesna u potpunosti odgovornosti ljudskoga roda za njezino stanje, odlučno je ustvrdila da „naši mali izbori mogu promijeniti puno toga“. Problematizirajući pitanje klimatskih promjena, među svojim je polaznicima potaknula pitanja o njihovim odnosima s prirodom i potrebi činjenja pozitivnih promjena. Likovno traganje za odgovorima u edukativnom je procesu prilagodila različitim dobnim skupinama, potpomažući ga razgovorima, a u radu s najmlađima i metodičkim slikovnicama. Izloženi radovi posve jasno svjedoče o generacijskim razlikama i vizualiziraju svijet koji se kreće od iskrene dječje zanesenosti životinjama do zrelog poetičnog doživljaja neodvojivosti prirode i čovjeka. No svima im je zajednički topao, ljubavni odnos prema prirodi, na kojeg je polaznike svojih likovnih poduka, njegujući i razvijajući njihove kreativne potencijale, podsjetila Sanela.


Odgovarajući na svoj način na pitanje „Što svijetu sada treba?“, polaznici Likovnih poduka Ostvarenje i njihova voditeljica ponudili su nam odgovor – priroda. Jer priroda je, baš poput umjetnosti, utjeha našem nemiru usred kaosa.



Vezane vijesti
Ažurirano: 8.4.2024. 13:14:59

Create Account