Sudjelujte u foto natječaju povodom Međunarodnog dana bio raznolikosti

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 11.5.2021. 11:50:33
Početak: 21.05.2021. 23:58
Sudjelujte u foto natječaju povodom Međunarodnog dana bio raznolikosti

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Povodom Međunarodnog dana biološke raznolikosti Narodno sveučilište Sesvete otvorilo je natječaj za najbolje fotografije prirode koja nas okružuje.



Prenosimo poziv Narodnog sveučilišta:


Povodom međunarodnog dana biološke raznolikosti koji se obilježava u subotu 22. svibnja pozivamo sve naše sugrađane i ljubitelje amaterske fotografije da nam do petka 21. svibnja pošalju svoje fotografije proljetne raskoši koja nas je napokon okružila. Napominjemo da fotografije trebaju biti neobrađene, a zadana tema je upravo raznolikost biljnog i životinjskog svijeta oko nas.


Sve pristigle fotografije objavit ćemo u virtualnoj galeriji na web i Fb stranici Narodnog sveučilišta „Sesvete“, a najbolje fotografije ćemo izraditi za izložbu u galeriji naše dvorane.


Neka sudjelovanje u ovom foto natječaju bude vaša i naša prilika za razmišljanje i pronalaženje rješenja za izgradnju života u skladu s prirodom jer priroda je jednako važna kako za mentalno i fizičko blagostanje, tako i za sposobnost društva da se nosi s globalnim promjenama, zdravstvenim prijetnjama i katastrofama.


Međunarodni dan biološke raznolikosti proglasili su Ujedinjeni narodi 1993. godine, kako bi ukazali na veliku ulogu koju biološka raznolikost ima u održivom razvoju. Obilježava se svake godine 22. svibnja kao spomen na 22. svibnja 1992. kada je usvojen tekst Konvencije o biološkoj raznolikosti. Upravo je pandemija podigla svijest o povezanosti ljudskog zdravlja i ekosustava, opskrbnih lanaca i obrazaca potrošnje. Zaštita i obnova biološke raznolikosti i funkcionalni ekosustavi ključni su dio odgovora na globalnu zdravstvenu i ekološku krizu i važan aspekt za osiguranje dugoročnog opstanka i dobrobiti našeg društva te za jačanje naše otpornosti i sprječavanje pojave i širenja budućih bolesti.


„Priroda nije mjesto za posjet. Priroda je dom.“


       Gary Snyder



Vezane vijesti
Ažurirano: 28.3.2024. 13:51:05

Create Account