Svi smo mi umjetnici, izložba u Muzeju Prigorja uz Međunarodni dan invalida

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.12.2021. 12:45:30
Početak: 03.12.2021. 15:00
Svi smo mi umjetnici, izložba u Muzeju Prigorja uz Međunarodni dan invalida

Foto: Pozivnica

Izložbu radova nastalih na Radionicama likovne terapije VII. pogledajte od 3. prosinca (Međunarodni dan invalida) od 15 sati, pa do 15. prosinca u Muzeju Prigorja.



Uspješno realizirani projekti kreativnih likovnih radionica s elementima art terapije koju Hrvatska udruga likovnih umjetnika i likovnih kritičara (HULULK) provodi već sedam godina potiče nas da unatoč epidemiološkoj situaciji i u 2021. nastavimo s integracijom osoba s intelektualnim teškoćama, kao i drugim hendikepom u sustav likovnog stvaralaštva, naglašava kustosica projekta Sanda Stanaćev Bajzek.


"Pogledajte primjene različitih oblika, odnosno medija i tehnika likovne umjetnosti sa svrhom razvijanja kreativnosti i uključivanja određenih populacija, ali i lokalnog stanovništva u kulturni život zajednice, te popularizaciju umjetničkog stvaralaštva ukazujući na njegove neizmjerne potencijale i važnost u psihičkom i fizičkom zdravlju čovjeka", kaže voditeljica projekta Stanačev  Bajzek. 


U ovaj program od samoga početka uključeni su korisnici Centra za rehabilitaciju Zagreb, odrasle osobe s intelektualnim teškoćama, vugrovečke umirovljenice, stanovnici Sesveta – polaznici likovnih radionica Narodnog sveučilišta Sesvete, a ove godine prvi puta su se pridružile članice Udruge slabovidnih osoba iz Kranja.


Oblik ovakvih edukativnih i terapijskih umjetničkih druženja prilika je za suradnju umjetnika i potrebitih skupina s lokalnom zajednicom, mogućnost da se osobe s intelektualnim poteškoćama i invaliditetom bolje predstave i uključe u zajednicu, a kroz poticanje suradnje s raznim kulturnim institucijama, poput umjetničkih galerija i muzeja te kompatibilnih udruga i organizacija. Stoga i ove godine ovaj likovno terapijski projekt tradicionalno završava izložbom u Muzeju Prigorja u Sesvetama.




Vezane vijesti
Ažurirano: 8.4.2024. 13:14:59

Create Account