Tribina u Sesvetama o solarnim elektranama: Besplatna energija čeka da ju preuzmemo

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 24.1.2023. 10:10:39
Početak: 24.01.2023. 18:00
Tribina u Sesvetama o solarnim elektranama: Besplatna energija čeka da ju preuzmemo

Foto: Sesvete danas/arhiva

Kako do vlastite solarne elektrane naziv je večerašnje tribine koju će stručnjaci Zelene energetske mreže održati u Sesvetama.




Sunčeva energija je besplatna, a relativno jednostavno uz ne preveliku investiciju možemo tu besplatnu energiju preusmjeriti u naše kućanstvo. Kako to učiniti moći će se čuti na večerašnjoj tribini koju u svom prostoru organizira udruga Zelene i plave Sesvete u suradnji sa Zelenom energetskom zadrugom. 


Energetska stručnjakinja Alice Šebina fokus predavanja stavit će na primjenu sunčanih elektrana za vlastitu potrošnju u kućanstvu. Odgovorit će na pitanja: kako izgleda proces ugradnje sunčane elektrane, koji su uvjeti i od kuda krenuti, kako se određuje snaga elektrane i visina investicije, kako se ostvaruju uštede, te koje su mogućnosti za sufinanciranje.


Mnogi danas razmišljaju o smanjenju troška energije u kućanstvu, a korištenje besplatne sunčeve energije je idealno za to, pa će stoga mnogi koji dođu na večerašnju tribinu dobiti prve konkretne potrebne kako i od kuda krenuti.


Tribina će se s početkom u 18 sati održati u prostoru Udruge Zelene i plave Sesvete. 



Create Account