"What condition my condition is in", otvorenje izložbe slika u Galeriji ZIPS

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.12.2022. 11:58:04
Početak: 06.12.2022. 19:00
"What condition my condition is in", otvorenje izložbe slika u Galeriji ZIPS

Foto: Katalog

Galerija Kurija: Izložba likovnih radova Josipa Rončevića, Tare Beate Racz i Jurice Pušenjaka: "What condition my condition is in" - otvorenje 8. prosinca 2022. u 19 sati u izložbenom prostoru Zelenih i plavih Sesveta.




Još jedna izložba Galerije Kurija odnosno Muzeja Prigorja održava se u prostoru Zelenih i plavih Sesveta i tako će biti sve dok ne završi još uvijek nezapočeta konstruktivna obnova zgrade kurije u kojoj je smješten muzej. 


Ono što spaja ove umjetnike je eros prema stvaralaštvu i eksperimenti s formom. U nizu dosadašnjih izložbi pokazali su vrlo ekspresivne i promišljene kompozicije koje su u maniri nekih od klasičnih hrvatskih modernista – Nives Kavurić Kurtović, Ordana Petlevskog, Ede Murtića. Osvježavajući postavke modernizma, ovi ih umjetnici moderniziraju i uključuju u tijekove najsuvremenije likovnosti, koja je nerijetko figurativna.


Izložba osim njihovog stvaralačkog erosa pokazuje i njihov međusobni slikarski dijalog, međusobno ogledanje koje je rezultat zajedničkih promišljanja slikarstva i njegove uloge danas. - Feđa Gavrilović, autor izložbe 


Josip Rončević rođen je 1991. godine u Zadru, gdje je završio gimnaziju. Godine 2015. diplomirao na Grafičkom fakultetu u Zagrebu, a iste godine upisao je studij slikarstva na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, gdje je diplomirao 2020. godine u klasi Igora Rončevića. Izlagao je na nekoliko skupnih i samostalnih izložbi.


Tara Beata Racz rođena je 1991. u Zagrebu. Godine 2016. diplomirala je psihologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a godine 2019. diplomirala je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Dosad je izlagala na nizu skupnih i desetak samostalnih izložbi. Na 5. bijenalu slikarstva dobila je nagradu HPB-a za mladog umjetnika. 


Jurica Pušenjak rođen je u Zagrebu 1996., a završio je Likovnu akademiju u Zagrebu 2020. godine. Od 2018. godine djeluje kroz niz skupnih izložbi, a u travnju ove godine napravio je prvu samostalnu izložbu u Galeriji Bačva HDLU-a. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 8.4.2024. 13:14:59

Create Account