Ivan Topčić, vlasnik sesvetskog Tim kabla otkazao ugovor Petrolu: Enormna dobit im je važnija od ljudi

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 29.12.2022. 9:24:02
Ivan Topčić, vlasnik sesvetskog Tim kabla otkazao ugovor Petrolu: Enormna dobit im je važnija od ljudi

Foto: Screenshot, Youtube

Obiteljska tvrtka Tim kabel iz Sesveta (Jelkovec) u vlasništvu obitelji Topčić najveći je hrvatski trgovac elektro-energetskim vodičima otkazao je ugovor Petrolu (Slovenija) radi odnosa spram Hrvatske.



"Ne namjeravamo poslovati sa tvrtkama koja nemaju razumijevanja u teškim situacijama za građane države u kojoj posluju, tim više što tužbu ne pripremaju prema domicilnoj državi Sloveniji", izjavio je Ivan Topčić objavio je Lider, a što su odmah prenijeli najveći hrvatski mediji.


"Tvrtka Tim Kabel ne želi poslovno surađivati s tvrtkama kojima je enormna dobit važnija od solidarnosti prema građanima i kupcima u državi u kojoj posluju. Vlada Republike Hrvatske u ovim teškim i kriznim vremenima donijela je privremenu mjeru koja ima za cilj očuvanja standarda građana, a tvrtka koja posluje na teritoriju Hrvatske i koja je u prvih devet mjeseci od strane građana ostvarila enormnu dobit, usprkos toga namjerava tužiti Republiku Hrvatsku. Ne namjeravamo poslovati sa tvrtkama koja nemaju razumijevanja u teškim situacijama za građane države u kojoj posluju, tim više što tužbu ne pripremaju prema domicilnoj državi Sloveniji, te stoga ovu odluku javno objavljujemo" napisano je u dopisu kojeg je potpisao Topčić. 


Petrol u čijem je vlasništvu i Crodux zaprijetio je Vladi RH tužbom, dok istovremeno to nije učinio u Sloveniji gdje je također tamošnja Vlada uvela slične mjere zaštite od divljanja cijena goriva.


Obitelj Topčić iz Dubrave ovime pokazuje socijalnu osviještenost i važnost trenutka unatoč unosnog poslovnog odnosa kojeg će sada izgubiti. Ivan Topčić zajedno sa suprugom Mirjanom osnivač je Zaklade Rema kojom rukovodi upravo Mirjana Topčić a cilj joj je bio poticanje kulture, tolerancije i snošljivosti među ljudima, a također sponzori su i donatori mnogih sportskih klubova i događaja, ponajviše u Dubravi gdje obitelj i živi cijeli život.


Vezane vijesti
Ažurirano: 9.9.2023. 13:05:58

Create Account