Mövenpick Zagreb svečano obilježio ulazak na hrvatsko tržište

Autor: Tomislav Radić
Objavljeno: 23.9.2022. 21:42:01
Mövenpick Zagreb svečano obilježio ulazak na hrvatsko tržište

Foto: Marko Čolić

Hotel Mövenpick Zagreb koji je službeno otvorio svoja vrata prvim gostima u lipnju ove godine,u srijedu 21. 9. 2022.,svečano je obilježio ulazak na hrvatsko tržište,  događanjem uz  glazbeni program inspiriran Frankom Sinatrom. Više od 200 uzvanika iz poslovnog i turističkog sektora imalo je priliku uživati u taktovima nekih od najpopularnijih jazz i swing hitova u izvedbi Marka Tolje koji je  dočarao atmosferu New Yorka 30-ih godina, kao i legendarnog hotela New Yorker u kojem je veliki Nikola Tesla proveo posljednjih 10 godina svog života a koji je bio ključna inspiracija kako za dizajn tako i za filozofiju Mövenpick Zagreb hotela. 


"Uzimajući u obzir izvrsne poslovne rezultate tijekom posljednja tri mjeseca, uvjeren sam da je najbolji period za Mövenpick Zagreb tek pred vratima. Ohrabrujuće je, motivirajuće i jednostavno divno vidjeti toliko poznatih i odanih naših klijenata i partnera. Uvjeravam vas da moj tim i ja svakodnevno ulažemo maksimalne napore kako bismo kreirali vrhunsko iskustvo za sve naše goste kada govorimo o uslugama smještaja, kongresno-banketnim sadržajima i ostaloj hotelskoj ponudi“, izjavio je Mincho Pachikov, generalni direktor hotela Mövenpick Zagreb.


Budući da je brend Mövenpick sinonim kulinarske izvrsnosti još od davne 1948. godine, gosti su imali jedinstvenu priliku iskusiti koncept Bistronomie kojom vlada glavni kuhar Tomislav Varga. Dok ovaj koncept, temeljen na sofisticiranoj verziji brasserie kuhinje, postaje sve popularniji na međunarodnoj kulinarskoj sceni, među hrvatskim sladokuscima predstavljen je prvi put. Simbolični ritual Sat čokolade, posebno pripremljena jela s potpisom ovog brenda te zdravi izbor raznih osvježavajućih pića samo su dio Bistronomie priče novog zagrebačkog hotela.


Mövenpick Zagreb prvi je hotel u Hrvatskoj ove međunarodne premium marke. "Otvorenje Mövenpicka Zagreb u lipnju ove godine, koje danas obilježavamo u ovako svečanom ozračju, ušlo je u povijest - ovo je prvi Accorov hotel u Zagrebu, glavnom gradu Hrvatske. Naša vrlo uspješna suradnja s našim strateškim partnerom tvrtkom MPPD i naši dosadašnji rezultati inspiriraju nas da zajedno razmotrimo i suradnju na nekim budućim projektima – u Zagrebu i Hrvatskoj.", rekla je Sabyna Bartyzel, viša potpredsjednica hotelskih operacija za istočnu Europu grupacije Accor.


Povjerenje u strateško partnerstvo s Accorom, najvećom međunarodnom hotelskom grupacijom u Europi, izrazio je i Andrija Antić, predsjednik Uprave tvrtke MPPD. “Vrlo brzo tržišno pozicioniranje hotela u destinaciji učvrstilo je naše povjerenje u Accor koji se pokazao kao najbolji izbor za strateškog partnera ali i općenito za daljnji razvoj mreže premium hotela na hrvatskom tržištu”, navodi Antić.


Značajan trenutak bila je najava nadolazeće globalne humanitarne inicijative brenda Mövenpick „Kilogrami dobrote“ ( Kilos of Kindness), prvi put predstavljene u Hrvatskoj. Cilj akcije je pružiti ruku mladima u potrebi prikupljanjem osnovnih školskih, higijenskih i odjevnih potrepština. SOS Dječje Selo, službenog partnera Mövenpicka Zagreb, predstavljala je nacionalna direktorica Višnja Tuškan-Krupić, koja je zahvalila hotelskom timu na suorganizaciji kampanje te kazala kako je uvjerena da ovaj dan označava početak dugogodišnje  suradnje.


Atraktivno bilo je i nekonvencionalno predstavljanje hotela koje je zamišljeno kao obilazak svijeta s tri izvanredne stop-over destinacije; Pariz, Istanbul i New York. Zahvaljujući  ideji imenovanja svake od 104 sobe za goste po drugom živopisnom gradu, uzvanici su imali priliku doživjeti jedinstveni trenutak karakterističan za svaku odabranu destinaciju.


Mövenpick Zagreb ne samo da zapošljava najbolje profesionalce u hotelijerstvu, već i sam stvara vrhunske talente. U skladu s Accorovim fokusom na razvoj talenata za budućnost, hotel već surađuje sa srednjim strukovnim školama specijaliziranim za turističko-ugostiteljsku djelatnost, kao i s nekoliko  hrvatskih i međunarodnih sveučilišta.


Filozofija Movenpick brenda je i snažna ekološka osviještenost, uključujući i primjenu najmodernijih digitalnih rješenja u komunikaciji s gostima kojima se posebno organizira potrošnja papira i uporaba plastike a sve kako bi se postigao balans između potpunog uživanja u hotelskoj usluzi gostiju.


Započela je izgradnja produžetka Branimirove, hoće li biti i završena?

Hoće, sve će biti kako je najavljeno
Živi bili pa vidjeli
Izbori se bliže, još jedan predizborni trik
Prazna Senfova obećanja, kao i Bandićeva
A kaj se uopće nekaj dela?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account