Zeko je rek'o: Pivovara Medvedgrad pomaže udruzi Indigo

Autor: Tomislav Radić
Objavljeno: 14.4.2021. 11:37:52
Zeko je rek'o: Pivovara Medvedgrad  pomaže udruzi Indigo

Foto: Promo

Pivovara Medvedgrad nastavlja s kuhanjem humanitarnih piva, ovaj put za udrugu Indigo.



Predstavljena je druga verzija piva "Zeko je reko" čija zarada je namijenjena za zaštitu ugroženih životinjskih vrsta u Hrvatskoj. Prije dvije godine je donacija otišla u Kuterevo, gdje se nalazi utočište za medvjede, a ovaj put jedna kuna od svake prodane boce i dvije kune od svake prodane litre točenog piva odlazi u Indigo, udrugu koja se od 2013. bavi spašavanjem i udomljavanjem životinja, volontiranjem i edukacijom.


„Udruge poput ove, za razliku od skloništa za životinje nisu financirane od gradova ili županija pa tako i Indigo postoji i živi zahvaljujući donacijama građana i sponzorstvima. Sa zadovoljstvom smo prihvatili ponudu Pivovare Medvedgrad, ovaj iznos će nam pomoći u dodatnom poboljšanju boravka naših životinja“, objašnjava Dora Perši, voditeljica udruge Indigo.


Na etiketi piva u produkciji  tima Andrea Knapić i Vedran Klemens prikazana je maksimirska šuma i sudionici poznatog vica o zeki koji je skupio hrabrosti reagirati na guranje preko reda drugih životinja i tek nakon pola gajbe pive rekao: “Kaj, ko je reko?! Zeko je reko!” 


„I u svom drugom izdanju "Zeko je reko"  pivo  je  0,5 l boci. Ipak, ovaj put malo je smanjen alkohol, kojeg je sada 5,1%, što ga čini još pitkijim. U svakom gutljaju osjeća se spicy karakter koji dolazi od posebnog kvasca te okus korijandera zahvaljući Sorachi Ace hmelju“, opisao je majstor pivar Božidar Kostanjčar.


Vezane vijesti
Ažurirano: 18.3.2024. 13:36:24

Create Account