"100 vodećih hrvatskih restorana"

Autor: Tomislav Radić
Objavljeno: 12.10.2020. 20:49:33
 "100 vodećih hrvatskih restorana"

Foto: Slobodan Kadić

Tiskano i internetsko izdanje na hrvatskom i engleskom jeziku knjige "Restoran Croatica - 100 vodećih hrvatskih restorana i njihovi recepti 2020/21"u izdanju Abisal biblioteke Gastronaut predstavljeno je u riječkom brod Botelu Marina.Restorani su u knjizi na 240 stranica predstavljeni  tekstom, fotografijama i receptima  te informacijama o tome što vrijedi vidjeti i doživjeti u njihovoj okolini.


Knjiga je obogaćena fotografijama 10-ak atraktivnih eksponata iz Muzeja gastronomije Puntijar.


 Knjiga također predstavlja  vrhunske proizvode koji se zbog svojih gastronomskih i enoloških vrijednosti nude  na pojedinim odredištima.Mnogi od tih atraktivnih proizvoda mogli su se kušati tijekom promocije knjige.Među receptima u knjizi su: Marinirani file švoja s majonezom od vlasca, Pečeni ovčji sir, Janjeća kruna, Pijani kvarnerski škamp, ​​Ramstek od bošakarina, Janjeće tripice, Pšenica s dimljenim plodovima mora, Poljički Soparnik, Riblji file u umaku od konjaka, Dalmatinska pašticada, Vrhnje juha od koprive, Sarma od ogulinskog kiselog kupusa i divljači, Krema od medvjeđeg luka, Goveđi obrazi u luci, Meso iz tiblice, Teleći file s pireom od bundeve i cikle, Sir od mladog vola na vrhnju od krumpira i celera, Šaran na vilicama , Podolac ispod peke i mnogi drugi.


Projekt "100 vodećih hrvatskih restorana - Restoran Croatica" pokrenula je  1995. godine prof.Karin Mimica. Izdanja iz prethodnih godina mogu se pregledati klikom na naslovnicu knjige  na www.gastronaut.hr

Projekt "100 vodećih hrvatskih restorana - Restoran Croatica" provodi se kontinuirano već 25 godina i najstarije je nacionalno ocjenjivanje kvalitete u ugostiteljstvu.

Izbori su  obuhvatili 2.400 restorana u Hrvatskoj. U 25 godina  488 restorana uključeno je u Restoran Croatica, a 6 restorana je obranilo naslov u svih 25 godina.

Mnogi restorani iz 100 najboljih članovi su Gastronautskog kluba koji je do sada organizirao  130 tematskih gastro skupova na kojima se predstavljaju turistička odredišta kroz kulturu, baštinu i gastronomiju.


Vezane vijesti
Ažurirano: 26.3.2022. 10:07:17

Što mislite o rezultatima popisa stanovnika u Sesvetama?

Broj popisanih daleko je manji od očekivanog
Mnogi se odselili zato nas nema koliko smo mislili
Nije loše, ipak je broj stanovnika Sesveta u porastu
Očekivano, sve što se moglo doselit u Sesvete već se doselilo
Ovo je još dobro naspram drugih sredina
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account