Bjelovarska carska zabava na 26 Terezijani

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 17.6.2022. 13:21:08
Bjelovarska carska zabava na 26 Terezijani

Foto: PR

Ovaj tjedan se po 26. put redu održava manifestacija Terezijana. Od 15. do 19. lipnja Bjelovar će preplaviti zabava za sve naraštaje koja će vas vratiti u doba carice Marije Terezije.



Uz bogat i raznovrstan program koji će predstaviti  povijest i tradiciju vezanu uz caricu Tereziju te bjelovarsko-bilogorski kraj, organizatori su pripremili pravu senzaciju. Početak ljeta bit će stvarno za pamćenje jer službeni početak Terezijane počinje danas 16. lipnja senzacionalnom „Carminom Buranom“ pod zvijezdama.  Zbor od 90 pjevača, 4 solista i 50 glazbenika na jednoj pozornici stvoriti će nevjerojatnu atmosferu pod vedrim nebom Bjelovara.  Glazbeni program nastavit će se koncertima Petra Graše, Željka Bebeka, Gorana Bareta i Željka Samardžića, te uličnim zabavljačima i Open Air festivalom Terezix. 


Svečana carska povorka uz koju će biti uprizoren dolazak carice Marije Terezije održat će se 

18. lipnja (subota) 2022. godine u 19:00 sati

korzo/velika pozornica/središnji park, Bjelovar


u kojoj će sudjelovati povijesne postrojbe iz cijene Hrvatske zajedno sa carskom svitom.


Svakodnevno će se održavati brojne radionice, sportske aktivnosti, izložbe, predavanja i cirkusne predstave. U kulturnom dijelu programa izdvaja se Babotučka vojna, scenski prikaz inspiriran mitovima i legendama Bilogore koji će se održati u dva navrata. Radi se o bilogorskoj legendi koja potječe iz Zrinskog Topolovca i koja uvijek privuče veliki broj posjetitelja. U Gradskom muzeju otvorit će se zanimljiva izložba „Ivo Robić“, posvećena našem cijenjenom glazbeniku koji je svoja prva glazbena saznanja stekao baš u Bjelovaru. 


Centrom grada defilirat će carski barokni konji u showu „Nobiles de Croatia“, a konjogojska tradicija bilogorskih sela predstavit će se kroz predstavu „Nek' krenu konji gizdavi“ te kroz 4. Dane gidrana u Bjelovaru.  Bogata eno-gastro ponuda uključivat će degustacije i gastronomske prezentacije Okusa Bilogore i caričinih medenjaka, a moći ćete pojesti brunch u društvu carske svite i husara. Članovi Zrakoplovnog kluba omogućiti će besplatan panoramski let iznad grada, pa možete doživjeti i kako Bjelovar izgleda iz zraka.


Brojna popratna događanja za sve naraštaje upotpuniti će petodnevni bogati program bjelovarske manifestacije kojoj je cilj prikazati i ponuditi ono najbolje što Bjelovar nudi. Organizator manifestacije je Turistička zajednica Bilogora-Bjelovar u suradnji s Gradom Bjelovarom uz pokroviteljstvo Predsjednika Republike Hrvatske i Ministarstvo turizma i sporta. 


U suradnji sa Hrvatskim željeznicama, svi posjetitelji koji odluče posjetiti Bjelovar vlakom moći će ostvariti popust od 40 posto na kartu.


Vezane vijesti
Ažurirano: 21.2.2024. 13:32:13

Create Account