Diljem Hrvatske pokazuje se zajedništvo! Uključite se i dajte si priliku da postanete bolji ljudi

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 27.9.2021. 21:03:56
Diljem Hrvatske pokazuje se zajedništvo! Uključite se i dajte si priliku da postanete bolji ljudi

Foto: Plakat

Hrvatska još jednom želi motivirati svoje građane da svojim angažmanom doprinesu razvoju filantropije u Hrvatskoj. Vrijeme je za još jedan Tjedan filantropije koji ove godine počinje 1. listopada, upravo na Europski dan filantropije i zakladništva, a traje sve do 10. listopada.


 


Pred vama su brojna događanja u koja se možete uključiti, a sve s ciljem ukazivanja na vrijednosti filantropije odnosno čovjekoljublja i solidarnosti koje su u vremenu u kojem živimo pokazale i dokazale važnost i ljepotu dobrote i brige o drugima.


Tjedan filantropije odvija se diljem Hrvatske ali i Europe. Hrvatska je tako osigurala brojna događanja od obale do kontinenta, ali i online događanja kojima možete pristupiti iz svakog kutka Lijepe naše. I ove se godine ističe promotivni film o filantropiji, koji ima važnu ulogu u tome da vas potakne na dobrotu.


 Glavni grad Hrvatske ove godine ima sjajnu akciju. Zaklade Zajednički put i Solidarna okupljaju dionike socijalne politike Grada Zagreba na javnom savjetovanju „Horizontalna suradnja i građanska solidarnost kao poluge socijalne politike Grada Zagreba“. Cilj je ojačati dijalog s gradskim vlastima te staviti fokus na prevenciju siromaštva, zaštitu ljudskih prava i socijalnu sigurnost svih stanovnika Zagreba.


I dakako tu su brojna online događanja. Putem mrežnih stranica možete pogledati promotivni film o filantropiji, uživati u virtualnoj izložbi, ali i upoznati se s pilot projektom „DoGood People” za osnovne i srednje škole. Tu je i online kampanja 'Gradimo i radimo' za potresom pogođena područja Banije. Cilj ove kampanje je da se od građana prikupe novčana sredstva i ostale donacije kako bi se ljudima na Baniji omogućio što normalniji život pred nadolazeću jesen i zimu. Sve donacije biti će namijenjene obiteljima koje su najviše u potrebi u svrhu djelomične obnove/popravaka njihovih stambenih objekata ili opremanja njihovih životnih prostora.



Vezane vijesti
Ažurirano: 18.3.2024. 13:36:24

Create Account