Goldberg Red je novo veliko crno vino iz Baranje

Autor: Tomislav Radić
Objavljeno: 29.9.2022. 13:19:25
Goldberg Red je novo veliko crno vino iz Baranje

Foto: Vina Belje

Na međunarodnim ocjenjivanjima vina u Njemačkoj i Austriji Vina Belje su osvojila pet zlatnih i sedam srebrnih medalja.Rujan je tradicionalno u znaku berbe grožđa, ali u rujnu su stigle i objave rezultata s dva velika međunarodna ocjenjivanja vina - njemačkog Mundus Vini summer tasting i austrijskog AWC Vienna. Ove godine na oba ocjenjivanja je briljirao Goldberg Red osvojivši dvije zlatne medalje čime se Baranja još jednom potvrdila kao regija iz koje dolaze izvrsna crna vina. 


U konkurenciji 11.000 uzoraka vina, koliko ih se ove godine ocjenjivalo na AWC Vienna, zlatne medalje su osvojili i pjenušac La Belle Grand te premium merlot i premium frankovka. Vina Belje su na oba ocjenjivanja osvojila pet zlatnih i sedam srebrnih medalja.


Marijan Knežević, glavni enolog Vina Belje,rekao je „Ovo je veliki međunarodni uspjeh Vina Belje jer je riječ o značajnim vinskim ocjenjivanjima koja po broju prijavljenih uzoraka i visokim bodovnim pragovima za najsjajnija odličja, spadaju u najcjenjenija u Europi. Iznimno smo ponosni što su visoke ocjene dodijeljene i bijelim i crnim vinima te pjenušcima. Zlatne medalje za Goldberg Red su još jedna potvrda posebne vrijednosti baranjskog vinogorja za uzgoj crnog grožđa. Neovisno o tome što u sastav ulaze međunarodne sorte cabernet sauvignon i merlot, ovo vino odiše terroirom i baranjskom toplinom koju u ovo jedinstveno vino donosi frankovka. Ovim vinom, kao i cijelom linijom Goldberg, želimo prenijeti svoju strast i znanje u vina koja imaju izraženi i jedinstveni karakter od najboljih grozdova s posebnih dijelova vinograda.“


Vezane vijesti
Ažurirano: 29.9.2022. 13:29:22

Što mislite o rezultatima popisa stanovnika u Sesvetama?

Broj popisanih daleko je manji od očekivanog
Mnogi se odselili zato nas nema koliko smo mislili
Nije loše, ipak je broj stanovnika Sesveta u porastu
Očekivano, sve što se moglo doselit u Sesvete već se doselilo
Ovo je još dobro naspram drugih sredina
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account