Hrvatski informatičari osvojili tri medalje na olimpijadi u Rusiji

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.8.2018. 0:01:55
Hrvatski informatičari osvojili tri medalje na olimpijadi u Rusiji

Foto: HRT

Iz Rusije u Hrvatsku opet stižu medalje. Ovaj put zaslužni su mladi informatičari koji s Europske juniorske informatičke olimpijade donose dvije srebrne i jednu brončanu medalju. Na međunarodnom natjecanju učenika nastupilo je 80 natjecatelja iz 21 europske zemlje.Srebrne medalje ponijeli su osmaši: Patrik Pavić iz zagrebačke Osnovne škole Ante Kovačića i Dorijan Lendvaj iz Osnovne škole Popovača. Broncu je osvojio Fran Babić, učenik 7. razreda Osnovne škole Eugena Kumičića iz Velike Gorice


 Put do naše reprezentacije nije bio lagan. Nakon cijelog niza natjecanja od čega treba izdvojiti sudjelovanje na Juniorskoj hrvatskoj informatičkoj olimpijadi u Zagrebu  (24. ožujka 2018.), kao i na Juniorskim izbornim pripremama naš je tim napokon bio spreman.


Pohod naših informatičara u ruski Inapolis na Drugu europsku juniorsku informatičku olimpijadu organizirao je Hrvatski saveza informatičara, a pokroviteljstvo i potporu pružili su Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 8.12.2021. 12:42:48

Što mislite o rezultatima popisa stanovnika u Sesvetama?

Broj popisanih daleko je manji od očekivanog
Mnogi se odselili zato nas nema koliko smo mislili
Nije loše, ipak je broj stanovnika Sesveta u porastu
Očekivano, sve što se moglo doselit u Sesvete već se doselilo
Ovo je još dobro naspram drugih sredina
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account