Hrvatski obrtnici na sajmu u Celju

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 11.9.2019. 22:36:05
Hrvatski obrtnici na sajmu u Celju

Foto: Tomislav Radić

Na 52. Međunarodno obrtničkom i poduzetničkom sajmu u Celju koji se održava od 10. do 15. rujna i na kojem nastupa 1500 izlagača iz 34 države predstavlja se i 16 hrvatskih obrtnika.BROSS obrt iz Viškova nudi izradu rezervnih dijelova, zupčanika, pužnih vijaka, lančanika i reduktora. Najbučniji na sajmu je obrt "Kovanje i obrada metala Baja". Josip Čavajda pred publikom kuje i obrđuje metal i izrađuje noževe, mačeve i suvenire od metala. Atelier Varga je umjetnička obrtnička radionica koja radi suvenire od gline i keramike a za ovu priliku izrađen je unikatni umjetnički masivni drveni stol.


"Stolarija Petrić sa stilom" izradila je stol s Vargom a i inače se bavi  namještajem od masivnog drveta. Obrt "Elmet" bavi se izradom elektroničkih i mjernih uređaja za građevinarstvo i elektromehaničarske radionice a obrt "Lamela" zajedno sa stranim partnerom izrađuje lamele kvačila. Obrt "Vedriš" proizvodi gromobranski i elektro pribor a obrt "ZZR DUNI" bavi se lijevanjem obojenih metala.


Obrt "Promega" nudi proizvodnju i platifikaciju metalnih proizvoda a obrt "Habuš" bavi se proizvodnjom zupčanika i strojnih dijelova. "Mesingana galantelije Đuretić" proizvodi inox ograde i druge elemente za građevinarstvo a "MP Metaloplast" specijaliziran je za preradu plastičnih masa i metala.  "ROTO KRUNA" proizvodi alate za obradu metala i drveta a obrt Prišljin" izrađuje gumenu i metalnu galanteriju. Obrtnička komora Karlovačke županije predstavlja proizvode sedam obrtnika u vitrini.


Na sajmu se prezentira i katalog tradicijskih i umjetničkih obrta, katalog građevinara kao i katalog metaloprerađivača s područja Krapinsko-zagorske županije te su također u   vitrini uzorci proizvoda 18 tradicijskih obrta. Vezane vijesti
Ažurirano: 6.4.2024. 15:37:01

Create Account