Perak šampion u Zelini

Autor: Tomislav Radić
Objavljeno: 27.6.2020. 13:07:06
Perak šampion u Zelini

Foto: Vinarija Perak fb

Graševina, ledeno vino, godina berbe 2015., vino vinarije PERAK  - šampion 52. Izložbe vina kontinentalne Hrvatske.Izložba vina kontinentalne Hrvatske u Svetom Ivanu Zelini j manifestacija je s bogatom tradicijom (više od pola stoljeća) i velikim interesom izlagača.  Zadnjih godina se održava početkom lipnja;  u sklopu Izložbe se dodjeljuju nagrade za najbolje ocijenjena vina, a svake se godine prijavi značajan broj izlagača. Uz natjecateljski dio, Izložba vina kontinentalne Hrvatske nudi i druge sadržaje: degustacije i promocije vina, izložbeni prostor, stručne radionice i susrete, zabavni program i koncerte.


Za 52. po redu Izložbu vina kontinentalne Hrvatske pristiglo je ukupno 255 uzoraka; vina je ocjenjivala komisija koju je činio 15 članova vrsnih enologa i poznavaoca vina na čelu koje je bila predsjednica prof. dr. sc Ana Jeromel, a šampion Izložbe je Graševina ledeno vino, berbe 2015., iz kutjevačke vinarije Perak. 


Osim Velike Zlatne medalje i šampionske titule za  Graševinu ledeno vino 2015 kao najbolje ocijenjeno predikatno vino i najbolje ocijenjeno vino, vinarija Perak se okitila s još nekoliko medalja na istoj Izložbi:


Graševina Mitrovac, 2018 - Velika Zlatna medalja, najbolje ocijenjeno bijelo suho mirno vino Izložbe 

Graševina ledeno vino, 2018, Perak - Zlatna medalja 

Muškat žuti, 2019, Perak - Srebrna medalja


U samom srcu Slavonije, duž ponajboljih položaja kutjevačkoj vinogorja, obitelj Perak ima 12 hektara svojih vinograda. U širokoj lepezi sorti najzastupljenija je graševina koja daje vina od suhih kvalitetnih preko vrhunskih do predikatnih, ali i fine pjenušce. Potvrda kvalitete su brojne medalje i šampionska priznanja s natjecanja u zemlji i inozemstvu. Vina Perak su izrazito sortna, čista i elegantna. Konzumirajte ih uz hranu ili uživajte u njima samima. Autor ovih vina je enolog Ivica Perak, ali u radu sudjeluje obitelj - sin Ivan, kći Maja i supruga Željka. 


U obiteljskim vinarijama vino nije samo proizvod; vino je puno više od toga. Kroz svaku butelju Vina Perak upoznat ćete obitelj Perak - ta su vina sinonim čistog užitka ispijanja vrhunskih vina.


Vezane vijesti
Ažurirano: 23.6.2022. 17:37:19

Što mislite o rezultatima popisa stanovnika u Sesvetama?

Broj popisanih daleko je manji od očekivanog
Mnogi se odselili zato nas nema koliko smo mislili
Nije loše, ipak je broj stanovnika Sesveta u porastu
Očekivano, sve što se moglo doselit u Sesvete već se doselilo
Ovo je još dobro naspram drugih sredina
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account