Počinju 35. Dani piva u Karlovcu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 25.8.2022. 16:11:40
 Počinju 35. Dani piva u Karlovcu

Foto: Marko Čolić

Tradicionalni 35. Dani piva Karlovac od 26. do 30. 8. 2022., donose  petodnevnu zabavu uz poznata imena domaće glazbe, svijet piva i gastronomije, izložbu u galeriji ZILIK pod nazivom „Karlovačko kroz povijest“ i brojne druge turističke atrakcije.



.Ove godine  na glavnoj festivalskoj pozornici Dana piva nastupit će 12 poznatih  glazbenika: .  Gibonni, Buđenje, Pocket palma, Vatra, Urban, Boris Štok, Vanna, Daleka obala, Denis & Denis, Crvena jabuka, Podočnjaci i Hladno pivo, a novost je i Gastro kutak s restoranom, lounge zonom. Uz glazbeni program posjetitelje očekuju  i drugi zanimljivi sadržaji i atrakcije od scenskog glazbeno pirotehničkog show-a na otvaranju Festivala do  leta balonom i prigodno uređenih foto kutaka. Na Festivalu će cijena pola litre točenog Karlovačkog piva biti 15 kn, a ulaz na sve programe za posjetitelje je besplatan. 

Na konferenciji za novinare program je predstavila Daniela Peris, Pročelnica ureda za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam u Gradu Karlovcu, a program po danima dostupan je na službenim stranicama Dana piva. 

 

" Pivska gastronomija i pivski kokteli, ali i tematska pivska turistička tura "Frtalj cenera", posebne vožnje "Pivske priče sa Žitne lađe" te interaktivna zabavna igra "Pivska potraga" sigurno će pojačati doživljaj manifestacije. " rekla  je  Marina Burić, direktorica TZ grada Karlovca.

U galeriji ZILIK održava se izložba „Karlovačko kroz povijest“ koja predstavlja pregled bogate povijesti Karlovačkog, ali i same manifestacije Dani piva Karlovac kroz dvjestotinjak zanimljivih predmeta: od najstarijih boca preko etiketa i krigli, čaša i novinskih članaka od 1900. godine do danas, a sve to prikupio je  Krešimir Perušić a izložbu je postavio  Zdenko Barjaković. Tijekom festivala Aquatika - Slatkovodni akvarij Karlovac i Gradski Muzej Karlovac posjetiteljima će predstaviti zajedničku suvenirnicu namijenjenu svim posjetiteljima koji sa sobom požele ponijeti uspomene s retro motivima Karlovačkog, motivima Dana piva i drugim prigodnim suvenirima Grada Karlovca. 

Posebna atrakcija za posjetitelje bit će balon na vrući zrak koji će na prostoru Festivala besplatno podizati sve one koji su se prethodno prijavili putem linka, ovdje. 

Na Dane piva i ove se godine organizira prijevoz iz Zagreba i okolnih gradova. Vlak sa zagrebačkog Glavnog kolodvora vozi u dane vikenda, od petka 26.8 do nedjelje 28.8. Polazak je u 17.40, a zaustavlja se na stanicama Remetinec, Hrvatski Leskovac i Jastrebarsko. Povratak sa stanice Centar u Karlovcu je u ponoć.  

 

Povratna karta je simboličnih 10 kuna i može se kupiti u HŽ prijevozu. Za stanovnike Duga Rese, Ozlja, Ogulina i Slunja osiguran je besplatni autobusni prijevoz do centra Karlovca s polaskom u 19 sati, uz zaustavljanje na stanicama, i povratkom u ponoć iz Karlovca. Za sve one koji se ipak odluče doći automobilom, osiguran je besplatni parking na ŠRC Korana te prijevoz do centra grada i natrag. Autobus vozi svakih sat vremena, a točan raspored polazaka, kao i sve ostale informacije za posjetitelje mogu se provjeriti ovdje.


 " Pivo će se točiti u reciklirajuće čaše".– izjavila je Ljudmila Bratko Gašpić, menadžerica korporativnih poslova u HEINEKENU Hrvatska dok se Marta Bułhak, Predsjednica uprave u u HEINEKENU  osvrnula na dugogodišnje sponzorstvo Dana piva: "Dugotrajna suradnja Grada i Karlovačkog samo je potvrda koliko nam je svima važno da zajedno rastemo i uvijek donesemo nešto novo na Dane piva. Ove godine je to Svijet piva u Gastro kutku. Svijet piva u gastro kutku donosi posebne etikete piva iz portfelja HEINEKENA s inozemnih tržišta poput Desperadosa, Uniona, craft piva Lagunitas i austrijskog Zipfera, dok su pivo Peta rijeka upravo za Dane piva proizveli pivski stručnjaci Veleučilišta u Karlovcu, s kojima HEINEKEN Hrvatska ima posebnu suradnju.   Uz sve to, u petak 26.8. od 10 do 17 sati, Karlovačka pivovare otvara svoja vrata za posjetitelje. Vođene ture su svakih sat vremena.". 


"Tradicija duga 35. godina pozicionirala je Dane piva na festivalsku kartu Hrvatske te podigla konkurentnost i vidljivost našega grada kao kontinentalnog turističkog središta. Prepoznala je to i Hrvatska turistička zajednica koja nas je uvrstila u TOP događanja što dodatno doprinosi promociji Karlovca kako u Hrvatskoj, tako i izvan njenih granica." - izjavio je Damir Mandić, gradonačelnik grada Karlovca . 


Dane piva organizira Grad Karlovac, Karlovačko je generalni sponzor a Izvršni organizatori su Turistička zajednica grada Karlovca i tvrtka Mladost d.o.o. Karlovac. Više informacija o 35. Danima piva mogu se pronaći na službenoj web stranici danipiva.net te na Facebook i Instagram profilima Dani piva Karlovac.

Na Festivalu će cijena pola litre točenog Karlovačkog piva biti 15 kn, a ulaz na sve programe za posjetitelje je besplatan. 



Vezane vijesti
Ažurirano: 21.2.2024. 13:32:13

Create Account