Trajekt "Juraj Dalmatinac" udario u obalu prilikom pristajanja u Preko

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 16.9.2017. 22:08:44
Trajekt "Juraj Dalmatinac" udario u obalu prilikom pristajanja u Preko

Foto: Google Maps

Jadrolinijin motorni trajekt "Juraj Dalmatinac", koji plovi na redovnoj liniji Zadar - Preko, manje je oštećen u subotu prilikom manevra pristajanja kada je udario bočnim dijelom u obalu trajektnoga pristaništa u Preku, na otoku Ugljanu, nitko od putnika i članova posade nije ozlijeđen, a trajekt je nastavio postupak pristajanja.


Službenici Lučke kapetanije Zadar izvijestili su Ministarstvo mora, prometa i infrastrukuture te Nacionalu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) o manjoj pomorskoj nezgodi koja se dogodila u subotu, 16. rujna u 10,35 sati, kada je motorni trajekt "Juraj Dalmatinac", koji plovi na redovnoj liniji 'Zadar - Preko', prilikom manevra pristajanja udario bočnim dijelom u obalu trajektnoga pristaništa u Preku, na otoku Ugljanu, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukuture .

Nitko od putnika i članova posade nije ozlijeđen, trajekt je nastavio postupak pristajanja, a odmah po pristajanju svi putnici i vozila iskrcani su na obalu, vozila i ostali uređaji u transportu nisu oštećeni, a nije primjećeno ni onečišćenje mora.


Službenici zadarske Kapetanije obavili su očevid kako bi utvrditi uzrok ove pomorske nezgode i pregledali trajekt. Kako se navodi, pregledom je ustanovljeno da je probijena bočna oplata trajekta iznad razine mora, kao posljedica udara u obalu.

Nakon očevida, predstavnici Hrvatskog registra brodova (HRB) obavili su inspekcijski pregled trajekta, temeljem kojega je zapovjedniku broda izdano odobrenje za jedno nekomercijalno putovanje iz Preka do Zadra, gdje će trajekt biti popravljen.


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 19.9.2022. 13:09:23

Što mislite o rezultatima popisa stanovnika u Sesvetama?

Broj popisanih daleko je manji od očekivanog
Mnogi se odselili zato nas nema koliko smo mislili
Nije loše, ipak je broj stanovnika Sesveta u porastu
Očekivano, sve što se moglo doselit u Sesvete već se doselilo
Ovo je još dobro naspram drugih sredina
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account