Uz filmski, Pula postaje i vinski festivalski grad

Autor: Tomislav Radić
Objavljeno: 10.7.2024. 11:23:57
Uz filmski, Pula postaje i vinski festivalski grad

Foto: Vinart

Vinski festival Vinski grad i ovog ljeta održat će se u Puli.  Titov park od 11. srpnja do 4. kolovoza postat će mjesto na kojem će se moći kušati vrhunska vina.

.


U nešto više od tri tjedna posjetitelji će svakog dana od 19:30 do 01 h u opuštenom, romantičnom ambijentu Vinskog grada uz samu rivu, imati priliku kušati brojna istarska, hrvatska ali i inozemna vina. 

Istarske vinarije čija vina će posjetitelji moći kušati su: Benvenuti, Cattunar, Damijanić, Deklić, Fakin, Franc Arman, Matić, Medea, Marčeta, Pilato, Destileria Rossi i Vina Rossi te IQ- Istrian Qaulity (Capo, Damjanić, Geržinić, Kozlović, Matošević, Tomaz, Terzolo, Zigante…)  

Osim njih, ponudu vinskog grada obogaćuju i hrvatske vinarije: Markota, Štampar i Vinarija Kutjevo, a inozemnu ponudu vina čine talijanski proizvođač prosecca Astoria, francuski Lillet, Sedlak i Kotolenko iz Slovenije te Tikveš iz Makedonije.

 

Veliki izbor vina popratit će i street food kreacije restorana Burin te Poli Dog, a  spoj uz vino biti će i selekcija President sireva. Bit će tu i  Cocktail House by Roto Dinamic te ponuda Estrella piva. Za svakodnevnu  atmosferu u Titovom parku bit će zaslužen Jukebox.hr s glazbenom podlogom, a DJ Keđo dodatno će zagrijavati posjetitelje vikendom.


Vezane vijesti
Ažurirano: 22.6.2024. 16:01:44

Create Account