Chefica Ana Grgić Tomić donosi fantastične ljetne okuse u novom jelovniku kultnog Esplanadina Le Bistroa

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 22.7.2024. 13:26:28
Chefica Ana Grgić Tomić donosi fantastične ljetne okuse u novom jelovniku kultnog Esplanadina Le Bistroa

Foto: Hotel Esplanade

Privlačne kombinacije okusa rezultat su Anine nepresušne kreativnosti i maštovitosti, a nadahnuće za izradu jelovnika pronašla je u mnogima omiljenom godišnjem dobu.



Visoke ljetne temperature najbolje je provesti u hladu, a jedno od legendarnih mjesta koje za vrijeme najtoplijeg doba godine pruža dovoljno sjene i jedinstvenu atmosferu pariškog šika jest Le Bistro zagrebačkog hotela Esplanade. Sjednete li na šarmantnu terasu s pogledom na gradske ulice ili u zeleni ambijent ostakljenog vrta, ondje ćete istinski uživati u odličnoj kavi, selekciji vrhunskih vina i pjenušaca na čaše, ukusnim kolačima ili pak neodoljivim à la carte okusima s potpisom poznate Esplanadine chefice kuhinje Ane Grgić Tomić, koja i ove sezone donosi nove zanimljive okuse nadahnute lakoćom i svježinom ljeta.


Salata od mladoga graška i mente s mousseom od jogurta, ikrom pastrve i hrskavom košaricom od piva i rižina brašna, kroket od maslina s marmeladom od rabarbare, salikornijom i aiolijem od maslinovog ulja, usoljena tuna s carpacciom od lubenice, hladnom juhom od krastavaca i wasabija, krem juha od pečene rajčice, losos s karameliziranom kremom od kozjeg mlijeka i bazge uz domaće njoke od koprive, američki striploin odrezak s kremom od paljenog kukuruza i borovice, sladoled od zelene jabuke i đumbira, sorbet od višnje i cvijeta soli samo su neka od fantastičnih jela stvorenih za ljetna uživanja u opuštenom ozračju ovog popularnoga gurmanskog hotspota u srcu Zagreba.


Vezane vijesti
Ažurirano: 18.7.2024. 15:10:45

Create Account