Izvrsna kompilacija božićnih pjesama sesvetskih tamburaša (video)

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.12.2021. 16:52:17
Izvrsna kompilacija božićnih pjesama sesvetskih tamburaša (video)

Foto: Screenshot/Youtube

Glazbeni sastav "Tamburaši za 5", naši mladi Sesvećani snimili su izvrstan Božićni mix.



Michael Buble, Bobby Helms i Mariah Carey/Gazde-Božić stiže u grad, mogu itekako dobro zvučati na tamburama. Dokazuju to i članovi sesvetskog tamburaško sastava Tamburaši za 5 koji su snimili najnoviji mix tri (plus hrvatska obrada) planetarno popularnih božićnih pjesama.


 Iako je pjesmu It's Beginning To Look A Lot Like Christmas napisao 1951 Meredith Willson, njena planetarna popularnost krenula je nakon izvedbe Perryja Como-a iste godine, a naši su tamburaši su ju izveli kao cover kanadskog planetarno popularnog pjevača i nepisanog nasljednika Franka Sinatre  Michael Bubléa.


Slična je priča i s pjesmom  Jingle Bell Rock koju je napisao Bobby Helms 1957, komponirali Joseph Carleton Beal i James Ross Boothe, a prvi put izveo Hank Garland iste 1957. godine.


Kraljicu Božića Mariahu Carey ponajviše poznamo po jednoj od najpoznatijih i najčešće emitiranih božićnih pjesama svih vremena All I Want for Christmas Is You, međutim Santa Claus Is Comin' to Town, je njezina druga najemitiranija božićna pjesma na svijetu, a obrada je to autora Johna Fredericka Cootsa i Havena Gillespiea iz 1934. godine, a najranije izvođenje zabilježeno je  u Eddie Cantor's radio showu, međutim nije zabilježen izvođač. Najraniji zabilježeni izvođač te pjesme je George Hall and His Orchestra vocal Sonny Schuyler iz iste  1934. godine.


A da nakon toliko godina intenzivnog svakobožićnog sviranja i pjevanja ove pjesme osvježene u tamburaškom stilu mogu zvučati primamljivo i svježe zaslužni su Tamburaši za 5 sa svojim mixom, a u video varijanti zajedno s Foto poductionom.

Tamburaši za 5 su: 

Harmonika: Luka Židak

Brač 1: Gabrijel Šebek

Brač 2: Marko Majić

Kontra: Lovro Boltek

Bas: Ivan Halambek

Bubnjevi: Silvestar Semper

Marko Majić

Vokal: Lovro Boltek



Video: Tamburaši za 5

Vezane vijesti
Ažurirano: 15.2.2024. 12:35:29

Create Account