Ovog petka 56. Izložba vina kontinentalne Hrvatske u Svetom Ivanu Zelini

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 11.6.2024. 16:01:14
Ovog petka 56. Izložba vina kontinentalne Hrvatske u Svetom Ivanu Zelini

Foto: TZGSVIZ

Traminac Izvori života Zelenika iz Iloka šampion je 56. izložbe vina kontinentalne Hrvatske. Šampion je produkt izborne berbe prosušenih bobica traminca, godine berbe 2013. Izložba vina kontinentalne Hrvatske u Svetom Ivanu Zelini najstarija je hrvatska vinska izložba koja se u kontinuitetu održava već 56 godina. Uz to Zelina je mjesto apsolutno prve izložbe vina u Hrvata kada je donjozelinski župnik Dragutin Stražimir, inače autor prve hrvatske knjige o vinogradarstvu (Vinogradar 1870.), godine 1860. organizirao u Svetom Ivanu Zelini prvu gospodarsku izložbu u Hrvatskoj čiji je dio bila i vinska izložba.


Ovogodišnjim najbolje ocijenjenim vinima uručit će se nagrade u sklopu posebne večernje svečanosti i Izložbe vina kontinentalne Hrvatske koja će se održati 14. lipnja u prostoru dvorane „Kraluš“ (Vatrogasna 3), koji će biti uređen kao izlagački prostor za poslovne susrete vinara, vinogradara te drugih sudionika u industriji proizvodnje i distribucije vina.


Za posjetitelje je priređen zabavni program.  Ulaznice za Izložbu  dostupne su po cijeni od 15 eura, uz dodatnu kauciju od 5 eura za čašu, koja će posjetiteljima omogućiti neograničenu degustaciju vrhunskih vina. Uz to bit će izloženi i gastronomski specijaliteti kako bi posjetitelji mogli uživati u slasnim spojevima s vrhunskim vinima. Za glazbeni ugođaj pobrinut će se Paula Jusić uz klavirsku pratnju Đele Jusića,jr. i potom Miroslav Škoro.


Pokrovitelji 56. Izložbe vina kontinentalne Hrvatske su: Vlada Republike Hrvatske, Ured Predsjednika Republike Hrvatske, Ministarstvo turizma i sporta, Ministarstvo poljoprivrede, Zagrebačka županija te Grad Sveti Ivan Zelina.Vezane vijesti
Ažurirano: 21.6.2021. 11:51:20

Create Account