Pet medalj Enosophiji na ovogodišnjem Decanteru

Autor: Tomislav Radić
Objavljeno: 23.6.2024. 14:13:21
 Pet medalj Enosophiji na ovogodišnjem Decanteru

Foto: Enosophia

Na najvećoj svjetskoj vinskoj smotri, Decanteru u Londonu, vinarija Enosophia iz Feričanaca osvojila je pet medalja.Vinarija Enosophia iz Feričanaca osvojila je pet srebrnih medalja na ovogodišnjem izdanju najvećeg vinskog natjecanja na svijetu – Decanter World Wine Awards. Sve srebrne medalje otišle su kompletnoj liniji Miraz,  za sva četiri vina koja su na toj liniji, dok je peto srebro osvojeno za pjenušac Memoria Brut Nature.   Sva vina iz premium linije ove vinarije osvojila su 90 i više bodova.


 "Linije Miraz i Memoria su naše perjanice u koje ulažemo golemi trud i u vinogradu i u podrumu. Zato me čini izuzetno ponosnim kad vidim da su stroge komisije magazina Decanter tu kvalitetu  prepoznale i nagradile. ” izjavio je direktor vinarije Martin Kovačević.


Uspjeh je postignut u konkurenciji od 18.000 uzorka vina pristiglih iz cijelog svijeta, a od čega se samo iz Hrvatske natjecalo 600 vina. 

Memoria Brut Nature, pjenušac je dobiven klasičnom metodom od sorte rajnski rizling dozrijevan 48 mjeseci na vlastitim kvascima. Pjenušac je sa orašastim i svježim citrusnim aromama .


Miraz Frankovka 2019. je sa aromama crnog ribiza i tamne čokolade.

Miraz Cabernet Franc 2019. ima miris na zrelo crno voće uz malo pečene paprike i s dodirom lista rajčice i duhana. 

Miraz Syrah 2108., ima svježe arome crvenog voća  a u ustima je nešto slatkih začina poput vanilije u pozadini. Lijepe je punoće i strukturalne ravnoteže, kao i dugačke završnice.

Miraz Cuvee 2018 (50% cabernet sauvignon, 30% merlot, 15% frankovka, 5% cabernet franc) obilnih je aroma crvenog voća  s cvjetnom nijansom u pozadini, kao i s notama finih začina.


Vezane vijesti
Ažurirano: 30.6.2024. 11:02:44

Create Account