Njemačka neće ostvariti cilj o milijun električnih vozila na cestama do 2020.

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 22.9.2018. 16:15:50
Njemačka neće ostvariti cilj o milijun električnih vozila na cestama do 2020.

Foto: Ilustracija Sesvete danas

Njemačka neće uspjeti ostvariti zacrtani cilj o milijun električnih vozila na cestama do 2020., nego tek do 2022. godine, zbog visokih cijena tih vozila i manjka punionica, procijenili su savjetnici njemačke vlade.Savjetodavna grupa NPE objavila je u izvješću o provedbi tog plana da će zacrtani broj električnih vozila uspjeti dosegnuti tek u 2022. godini. Početkom 2018. godine na njemačkim je cestama bilo samo 98.820 vozila na električni ili hibridni pogon.


NPE prati stanje na tržištu električnih vozila od 2010. godine, kada su predložili cilj o milijun električnih automobila do 2020. godine koji je vlada usvojila.


Objava iz Berlina nije nikoga iznenadila i njemačka kancelarka Angela Merkel već je prošle godine priznala da nije vjerojatno da će se ostvariti taj cilj.


U NPE-u napominju da postoji više razloga za to, uključujući i visoku cijenu električnih vozila u odnosu na automobile na klasični pogon i u prošlosti manji broj dostupnih modela.


Nedostaje i infrastruktura - potrebno je više punionica za električne automobile. Kancelarka je ipak i dalje optimistična: Napredujemo. Uspjeli smo uspostaviti masovno tržište, a sada to trebamo proširiti, kazala je Merkel.


Vezane vijesti
Ažurirano: 5.10.2021. 14:29:42

Što mislite o rezultatima popisa stanovnika u Sesvetama?

Broj popisanih daleko je manji od očekivanog
Mnogi se odselili zato nas nema koliko smo mislili
Nije loše, ipak je broj stanovnika Sesveta u porastu
Očekivano, sve što se moglo doselit u Sesvete već se doselilo
Ovo je još dobro naspram drugih sredina
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account