Vučić: Vrijeme je za razgovore, a vrijeme ratova je prošlost

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.2.2018. 21:41:15
Vučić: Vrijeme je za razgovore, a vrijeme ratova je prošlost

Foto: HRT

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić poručio je u Beču da je vrijeme ratova prošlost i naglasio kako se nada da će njegov posjet Hrvatskoj sredinom veljače biti uspješan i smanjiti tenzije između dviju država, izvijestili su beogradski mediji, prenosi HRT vijesti.


Vučić, koji boravi u službenom posjetu Austriji, na zajedničkoj je konferenciji za novinare s austrijskim predsjednikom  Alexanderom Van der Bellenom rekao kako kao mjeru uspješnosti predstojećeg posjeta Zagrebu očekuje da tenzije među dviju državama budu smanjene, a teme iz prošlosti stavljene po strani.


Srbijanski je predsjednik rekao i da ga ne zanimaju komentari tog posjeta koji se čuju i u Zagrebu i u Beogradu, ocijenivši kako oni dolaze od ljudi koji bi željeli nastaviti ratove drugim sredstvima, pošto im puške nitko ne daje u ruke, izvijestili su beogradski mediji iz Beča.


Vrijeme za razgovore je pred nama, a vrijeme ratova je prošlost, poručio je Vučić, navodeći kako je i svog domaćina izvijestio o predstojećem odlasku u Zagreb.

Rekao sam mu da mi i Hrvati imamo čudan odnos, u kojem se prepiremo oko prošlosti, iako nemamo otvorenih pitanja kada je riječ o budućnosti, rekao je Vučić.


Vučić je komentirao i izjavu ministra obrane Damira Krstičevića da bi se prije najavljenog posjeta Zagrebu on trebao ispričati zbog velikosrpske agresije rekavši da će politiku Srbije voditi šef države i vlada Srbije, a ne Hrvatske.


Naša politika je politika pružanja ruke i politika budućnosti. Tko želi ostati zaglavljen u prošlosti mi mu želimo sve najbolje, ali ne mora nas uvoditi u istu priču, niti u takvoj priči želimo ostati, rekao je Vučić poslije zajedničke konferencije za novinare s austrijskim kancelarom Sebastianom  Kurzom.


Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u razgovoru za HRT rekla je da se Vučićev posjet pripremao mjesecima, pa i dulje od toga Kad smo ga odgodili prošle godine htjeli smo da se steknu uvjeti da se u jednoj mirnoj atmosferi bez tenzija razgovara sa srbijanskim predsjednikom o svim otvorenim pitanjima između dviju država, rekla je.


Autor: HRT


Vezane vijesti
Ažurirano: 27.5.2022. 8:27:44

Što mislite o rezultatima popisa stanovnika u Sesvetama?

Broj popisanih daleko je manji od očekivanog
Mnogi se odselili zato nas nema koliko smo mislili
Nije loše, ipak je broj stanovnika Sesveta u porastu
Očekivano, sve što se moglo doselit u Sesvete već se doselilo
Ovo je još dobro naspram drugih sredina
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account