Barističko natjecanje u Zagrebu, kvalifikacije barmena

Autor: Tomislav Radić
Objavljeno: 22.5.2021. 16:33:12
Barističko natjecanje u Zagrebu, kvalifikacije barmena

Foto: Promo

Franck je predstavio suradnju sa srednjim strukovnim školama u Hrvatskoj u okviru programa „Franck Barista Coffee Inspiration“ kojim pruža podršku mladim talentima zainteresiranim za zvanje barista i karijeru u ugostiteljstvu


 

U zagrebačkom caffe baru Palermo održane su kvalifikacije za novu sezonu Franck barističkog natjecanja. Karlo Žunić (caffe bar Arteria) iz Bjelovara, Antonio Kelečić (caffe bar Doberman) i Mario Kostić (caffe bar Public), obojica iz Zagreba, pokazali su visoku razinu znanja i kreativnosti u pripremi espressa i ostalih napitaka od kave te se tako plasirali u finale natjecanja koje će se održati na jesen uoči Međunarodnog dana kave, također u Zagrebu. 


U sklopu barističkog natjecanja u Zagrebu, Franck je nastavio i s provedbom novog programa „Franck Barista Coffee Inspiration“. Riječ je o suradnji sa srednjim ugostiteljsko-turističkim školama, regionalnim centrima kompetentnosti u strukovnom obrazovanju, među ostalim, i kroz posebno osmišljen program profesionalnih barističkih edukacija za učenike i nastavnike. 


U sklopu te suradnje, Franck osigurava i opremanje kabineta za praktičnu nastavu, a vrijednost programa prepoznalo je i podržalo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Osim predavanja, Franck je u sklopu zagrebačkih kvalifikacija organizirao i prigodno natjecanje za učenike, a profesionalni baristi pomogli su im u dodatnom usavršavanju vještina i umijeća pripreme vrhunskog espressa i latte arta. 


Franckovi baristi  u prosjeku u godinu dana odrade oko 2.000 sati edukacija obuhvaćajući više od 4.000 osoba iz ugostiteljskog sektora. Tako će i u sklopu  suradnje sa srednjim školama ugostiteljskog usmjerenja, tim Franckovih barista održati niz edukativnih predavanja brojnim učenicima i nastavnicima diljem Hrvatske. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 5.10.2021. 16:25:40

Create Account