Dijelovima Zagreba u utorak će zavijati sirene za uzbunjivanje, to je samo ispitivanje

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 12.12.2022. 15:54:33
Dijelovima Zagreba u utorak će zavijati sirene za uzbunjivanje, to je samo ispitivanje

Foto: Pixabay

Ravnateljstvo civilne zaštite najavilo je da će će 13. prosinca 2022. od 10 do 16 sati provesti funkcionalno ispitivanje sirena u pojedinim dijelovima grada Zagreba.



Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a RH će 13. prosinca 2022. od 10 do 16 sati provesti funkcionalno ispitivanje sirena što podrazumijeva puštanje znakova za uzbunjivanje (puštat će se više različitih zvučnih znakova: nadolazeća opasnost, neposredna opasnost i slično) i davanje govorne poruke.


Radi se o testiranju pet novih sirena za koje je potrebno provesti ispitivanje kako bi se utvrdilo zadovoljavaju li tehničke zahtjeve.


Testiranje će se provesti na području Maksimira (Maksimirska), Sigeta, Remetinca, Trnja (Petlja) i Trnja (Strojarska). Na lokacijama Maksimir (Maksimirska), Siget i Trnje (Petlja) djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite će dati i govornu poruku građanima prije puštanja znakova za uzbunjivanje kako se radi o ispitivanju te da ostanu mirni. Na lokacijama Remetinec i Trnje (Strojarska) pustit će se znakovi za uzbunjivanje bez govorne poruke.


Sirene se neće čuti na području cijelog Zagreba, kao što je to slučaj s redovitim ispitivanjem (koje se inače sukladno odredbama Pravilnika o postupku uzbunjivanja stanovništva, provodi svake prve subote u mjesecu u 12 sati, osim ako je taj dan blagdan u Republici Hrvatskoj), već samo na navedenim lokacijama.


Create Account