Dolenec: Počeli upisi u vrtiće, početkom rujna otvaramo Sesvetski Kraljevec

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 14.5.2024. 12:46:24
Dolenec: Počeli upisi u vrtiće, početkom rujna otvaramo Sesvetski Kraljevec

Foto: Grad Zagreb

S ukupno planiranih 28 novih vrtića na području Zagreba dosegla bi se univerzalna dostupnost djece u vrtiće, na području Sesveta bilo bi izgrađeno ili prošireno ukupno 7 novih vrtića od kojih su tri već otvorena i rade.Na današnjoj konferenciji za novinare gradski čelnici najavili su otvaranje niza novih vrtićkih objekata na području Grada. Zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec posebno je naglasila da su  ovoj pedagoškoj godini otvorena tri nova vrtića u Sesvetama, Kašina, Područni objekt DV-a Markuševec u bivšem Sava centru i DV Ententini u Sesvetskoj Selnici što ukupno s novootvorenim objektom Odranski Obrež čini ukupno 330 novih mjesta koja su već popunjena kako se pojedini objekt otvarao. 


Početkom naredne pedagoške godine, odnosno do kraja ove godine trebalo bi biti otvoreno još 10 vrtića od kojih dva matična vrtića kao nove institucije, a uz Svetu Klaru to je Sesvetski Kraljevec. Među osam područnih vrtića bit će otvoren Područni objekt Cerje Dječjeg vrtića Leptir. Ukupno  ovih 10 objekata bit će smješteno  990 mališana svih dobnih skupina.


U drugoj generaciji investicija u vremenskom intervalu od 2024. do 2026. godine planira se izgradnja i projektiranje pet novih vrtića te značajno proširenje kapaciteta u postojećih pet vrtića, među kojima je i Dječji vrtić Novo Brestje koji bi se sa sadašnjih 12 vrtićkih skupina proširio na 16. Također u tom periodu trebali bi se provesti urbanističko-arhitektonski natječaji za izgradnju četiri vrtića među kojima je i DV Sesvetska Sela.


Ukupno bi tako u ovom ciklusu proširenja vrtićke mreže započetom 2022. godine bilo izgrađeno 28 vrtića čime bi u potpunosti bio riješen problem nedostatka mjesta u vrtićima, sukus je izlaganja Danijele Dolenec na današnjoj presici.


"To je tih 28 novih vrtića kojima ćemo, kad svi budu završeni, postići univerzalnu dostupnost vrtića u Gradu Zagrebu poštujući sve zakonske kriterije o pravu na vrtić, ali pokušat ćemo još i proširiti taj standard, odnosno postići i određeni nadstandard tako da svako dijete u Gradu Zagrebu ima mjesto u gradskom vrtiću", zaključila je Dolenec.


Vezane vijesti
Ažurirano: 18.6.2024. 15:09:16

Create Account