Franck Beestro franšiza za ugrožene pčelinje zajednice i sesvetsku medonosnu livadu

Autor: Tomislav Radić
Objavljeno: 1.8.2021. 12:10:57
Franck Beestro franšiza za  ugrožene pčelinje zajednice i sesvetsku medonosnu livadu

Foto: Promo

Uz podršku Hrvatskog pčelarskog saveza, Franck je pokrenuo  projekt kojim nastoji podići svijest o važnosti pčela za život na Zemlji. Tako je u sklopu  Franck Beestro projekta u  dva i pol mjeseca  otvoreno  15.000 Beestroa s medonosnim biljem i cvijećem za pčele. Poljoprivreda cijelog svijeta ovisi o pčelama koje su važna karika u oprašivanju oko 75% prehrambenih proizvoda, no smanjenjem zelenih površina i nedostatkom medonosnog bilja njihov broj je, nažalost, sve manji. Kako bi pomogao pčelinjim zajednicama, Franck je osmislio Beestro posudu u koju se sadi medonosno cvijeće i bilje koje tako postaje izvor hrane za pčele, ali i ukras na balkonu, prozoru ili u vrtu. 


Franck Beestro je limena posuda s ilustracijom koju potpisuje  likovni umjetnik Vedran Klemens i  uz koju dolaze sjemenke medonosnog bilja i dvije kutije  Franck  čaja.


 Sve što je potrebno učiniti je iz posude izvaditi pakiranja čaja, u Beestro dodati zemlju za cvijeće i u nju posijati sjeme koje dolazi u paketu, a uz dovoljno svjetla i malo brige, posuda će postati vrijedan izvor hrane za pčele.   


U sklopu projekta udružili su se volonteri udruge Zelene i plave Sesvete i ekološke inicijative Čišteći medvjedići kako bi zapuštenu livadu u Sesvetama učinili medonosnom i ljepšom za stanovnike tog kraja  Radi se o zagrebačkoj četvrti s najvećom šumskom površinom, što ju čini savršenom za sadnju medonosnog bilja. 


Svi oni koji žele nabaviti svoj primjerak Franck Beestroa, te se na taj način pridružiti zajednici koja  ima članove diljem Hrvatske, mogu to napraviti kupnjom na Franck webshopu i u većim  trgovinama po cijeni od 25,98 kn.


Vezane vijesti
Ažurirano: 31.10.2023. 16:44:22

U Sesvetskoj Sopnici treba:

Slušati Grad i  prenamijeniti postojeći društveni dom u vrtić
Srušiti staru zgradu i izgraditi novi objekt  vrtića i društvenog doma
Ne raditi ništa, ostaviti stvari kakve sada jesu
Odseliti se u inozemstvo
Nisam upućen, ne znam o čemu se radi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account