Franck obilježio Međunarodni dan kave

Autor: Tomislav Radić
Objavljeno: 30.9.2019. 23:02:18
Franck obilježio Međunarodni dan kave

Foto: Franck PR

    • Predstavljen novi Franck Superiore espresso, blend vrhunskih zrna kave iz Srednje i Južne Amerike te Azije s certifikatom Rainforest Alliance   

    • Proglašeni najbolji baristi za 2019. u sklopu Franckovog regionalnog barističkog natjecanja 

    • Dodijeljena prva priznanja za izvrsnost Franck Barista Club 


 

Uoči Međunarodnog dana kave koji se obilježava 1. listopada, Franck je u zagrebačkoj kavani Johann Franck predstavio novi Superiore espresso, blend probranih zrna kave  s Rainforest Alliance™ certificiranih plantaža koje udovoljavaju najstrožim standardima ekološke, društvene i ekonomske održivosti. Riječ je o međunarodno priznatoj oznaci koju dodjeljuje istoimena međunarodna nevladina organizacija s ciljem očuvanja okoliša te zaštite prava i dobrobiti radnika. 


Franck već više godina financijski i savjetodavno podržava provedbu globalnih razvojnih projekata u sklopu društva International Coffee Partners (ICP) i Inicijative coffee&climate.     


Proglašeni su i pobjednici Franckovog regionalnog barističkog natjecanja koje se provodi u skladu s pravilima Speciality Coffee Association (SCA). Tijekom ove godine kvalifikacijska natjecanja održana su u Hrvatskoj, Sloveniji te u Bosni i Hercegovini u kojima  je sudjelovalo je 50-ak vrhunskih barista. Finalno natjecanje u Zagrebu okupilo je 10 najboljih barista a ovogodišnjim pobjednikom proglašen je Skender Fetahi iz Zagreba (Caffe Bar Check In), dok je drugo mjesto pripalo Ivanu Siničiću iz Pirovca (Caffe Bar Rišpet)  a treće Kristianu Oreškoviću iz Đakova (The Eagle Pub). 


Prvi puta dodijeljeno je i priznanje Franck Barista Club. Radi se o sustavu ocjenjivanja i nagrađivanja najboljih partnerskih ugostiteljskih objekata za kvalitetu napitaka koje pripremaju i poslužuju svojim gostima. Tijekom posljednjih nekoliko mjeseci ukupno 31 nominirani lokal ocjenjivan je metodom tajnih gostiju vodeći se kriterijima poput kvalitete i prezentacije espressa te ostalih napitaka od kave i čaja, održavanja opreme i posluživanja gostiju. Priznanje za vrhunski pripremljenu kavu dobilo je 17 objekata iz 10 hrvatskih gradova.   Vezane vijesti
Ažurirano: 24.9.2021. 13:52:00

Create Account