Grad Zagreb u dvije godine obnovio dvije trećine voznog parka Zavoda za hitnu medicinu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.7.2024. 11:46:24
Grad Zagreb u dvije godine obnovio dvije trećine voznog parka Zavoda za hitnu medicinu

Foto: Grad Zagreb

Tomašević: “Obnovom voznog parka i nabavom dodatnih vozila za sanitetski prijevoz Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba unaprijedili smo kvalitetu hitne medicinske skrbi".U posljednje dvije godine Grad Zagreb je obnovio čak dvije trećine voznog parka Zavoda za hitnu medicinu: 2022. nabavljeno je 42 motorna vozila hitne medicinske pomoći ukupne vrijednosti preko 4,5 milijuna eura, a 2023. kupljeno je 19 vozila sanitetskog prijevoza, vrijednosti dodatnih 2,1 milijun eura. Vozila sanitetskog prijevoza su Zavodu isporučena ove godine - početkom svibnja isporučeno je 10 vozila sanitetskog prijevoza, a tijekom lipnja preostalih devet.


“Obnovom voznog parka i nabavom dodatnih vozila za sanitetski prijevoz Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba unaprijedili smo kvalitetu hitne medicinske skrbi, jer nova i kvalitetnija vozila omogućuju brže reagiranje i pružanje pomoći u kritičnim, odnosno hitnim stanjima kojih je u prosjeku oko 350 dnevno, a skraćuje se i vrijeme čekanja za povratak pacijenta iz ustanova”, rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević. 


Pored toga, u 2024. su osigurana proračunska sredstva i za financiranje ugradnje dodatnih ležaja u pet nabavljenih sanitetskih vozila, kako bi omogućili da se preveze veći broj pacijenata u isto vrijeme i na taj način smanji njihovo vrijeme čekanja na prijevoz.


„Ovakav pristup u održavanje visokih standarda brige i podrške u hitnim situacijama potvrđuje našu predanost u osiguranju zdravlja i sigurnosti naših građana i cjelokupne zajednice, na čemu ćemo i dalje raditi kroz nova ulaganja“, zaključio je gradonačelnik Tomašević.


Vezane vijesti
Ažurirano: 3.3.2023. 15:05:18

Create Account