I policija prati fejsbuk: Stavio video s mnoštvom svojih prekršaja, policija ga uhitila, sud ga primjereno kaznio

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.9.2021. 13:53:23
I policija prati fejsbuk: Stavio video s mnoštvom svojih prekršaja, policija ga uhitila, sud ga primjereno kaznio

Foto: Sesvete danas, ilustracija

Temeljem snimke podijeljene na društvenoj mreži policijski službenici utvrdili prekršaje u prometu, a zatim i počinitelja tih prekršaja kojeg je sud opalio po džepu. Bez vozačke, pod zabranom prošao kroz crveno i vozio u suprotnom smjeru pa kažnjen novčanom kaznom u iznosu 34.500 kuna.
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke su, nakon što je na društvenoj mreži podijeljena video snimka nepropisne vožnje, proveli opsežno kriminalističko istraživanje tijekom kojeg je potvrđena sumnja da je u srijedu, 1. rujna 2021. godine oko 18 sati, za vrijeme dok mu je izdana zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije, bez da je koristio sigurnosni pojas, kao i bez položenog vozačkog ispita, 23-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke Škoda zagrebačkih registarskih oznaka lijevom prometnom trakom južne kolničke trake Maksimirske ceste u smjeru istoka. 

Dolaskom ispred raskrižja s kolnikom Svetošimunske ceste, skrenuo je ulijevo preko dvostruke neisprekidane uzdužne linije na sjevernu kolničku traku Maksimirske ceste preko lijeve prometne trake na prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila javnog gradskog prijevoza, nastavljajući kretanje u suprotnom smjeru od dozvoljenog u dužini najmanje 200 metara. Dolaskom neposredno pred raskrižje s Avenijom Gojka Šuška, skrenuo je desno preko lijeve prometne trake sjeverne kolničke trake Maksimirske ceste, preko dvostruke neisprekidane uzdužne linije, tri prometne trake južne kolničke trake Maksimirske ceste na desnu prometnu traku namijenjenu za skretanje vozila desno, ušavši u raskrižje i nastavljajući kretanje ravno za vrijeme dok je na semaforu bilo upaljeno crveno svjetlo. Prolaskom kroz raskrižje s Avenijom Gojka Šuška nastavio je kretanje prometnom trakom za kretanje vozila javnoga gradskog prijevoza u smjeru istoka.

  

Vozač je uhićen te nakon provedenog kriminalističkog istraživanja doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu 34.500 kuna.

 

U petak, 3. rujna oko 21.30 sati, 36-godišnjak je pod utjecajem alkohola (2,44 g/kg) upravljao teretnim automobilom slavonsko-brodskih registarskih oznaka, a kretao se Jadranskom avenijom u smjeru zapada. Zbog vožnje pod utjecajem alkohola priveden je na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 10.000 kuna te mu je Sud izrekao i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

 

U subotu, 4. rujna oko 1 sat, policijski službenici su tijekom redovnog nadzora prometa na križanju ulica Bernarda Bernardija i Marijana Haberlea zaustavili osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 30-godišnjak. Obavljenim je nadzorom utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola ( 1.81 g/kg) zbog čega je odveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 5000 kuna.

 

U subotu, 4. rujna oko 15 sati, 30-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka. Na križanju Ulice Franje Puškarića i Karlovačke ceste policijski službenici su ga zaustavili tijekom redovnog nadzora prometa te je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola (1,72 g/kg). Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 10.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od jednog mjeseca.

 

U nedjelju, 5. rujna oko 1.30 sati, na Ivanjorečkoj cesti su policijski službenici zaustavili osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 46-godišnjak. Obavljenim nadzorom je utvrđeno kako je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola (1.71 g/kg). Nakon otrježnjenja odveden je na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 10.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od jednog mjeseca. 

 

U nedjelju, 5. rujna oko 2 sata, 18-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Savskom cestom u smjeru juga. Policijski službenici su ga zaustavili te utvrdili da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola (1.70 g/kg) te ga odveli na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 5000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od jednog mjeseca.Vezane vijesti
Ažurirano: 6.10.2023. 11:38:46

Započela je izgradnja produžetka Branimirove, hoće li biti i završena?

Hoće, sve će biti kako je najavljeno
Živi bili pa vidjeli
Izbori se bliže, još jedan predizborni trik
Prazna Senfova obećanja, kao i Bandićeva
A kaj se uopće nekaj dela?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account