Kerić pobjednik natjecanja Julius Meinl Barista Championship

Autor: Tomislav Radić
Objavljeno: 30.9.2019. 12:37:13
Kerić pobjednik natjecanja Julius Meinl Barista Championship

Foto: Julius meinl press

Na zagrebačkom Cvjetnom trgu održano je finalno natjecanje Julius Meinl Barista Championship i najavljena kampanja Meet With A Poem koja će se održati 1. listopada . Svoje  vještine pokazalo je 8 finalista prestižnog natjecanja Julius Meinl Barista Championship iz Osijeka, Rijeke, Zagreba i Splita: Kristijan Tomeković, Boško Čakarević, Monika Orak, Sanin Kadic, Dušan Kerić, Marko Podbrežnički, Smiljana Patrlj i Tomislav Stančić. Njihove je vještine  pratilo je  7 sudaca. Glavni sudac bio je Niko Orosi. Pobijedio je Dušan Kerić iz Zagreba i tako si osigurao avionsku kartu za posjet Svjetskom natjecanju barista, koje će se održati 2020. godine u australskom Melbourneu.


 Toplo vrijeme privuklo je mnoge posjetitelje među kojima  su bila i mnoga poznata lica kao što su Larisa Lipovac Navojec, Doris Karamatić, Davor Gobac, Maja Vučić, Hrvoje Klobučar, Luka Nižetić i Ljiljana Vinković. Dolaskom i pisanjem stihova podržali su globalnu kampanju tvrtke Julius Meinl: Meet With A Poem, a u hvatanju inspiracije pomogla im je mirisna kava. Svi ljubitelji kave mogu 1. listopada svratiti u jedan od 33 Julius Meinl partnerska ugostiteljska objekta diljem Hrvatske u dvoje i napisati stih i za njega dobiti 2 besplatne kave ili čaja. Popis lokacija  je  ovdje.


Globalna kampanja tvrtke Julius Meinl, Meet With A Poem, potiče druženje i pisanje stihova te uživanje u kavi. Umjetnost je odavno utkana u filozofiju njihovog poslovanja, budući da su ambasadori kulture bečke kavane, koju je zaštitio  UNESCO. Ovaj put kampanja osim umjetničke ima i plemenitu namjenu. Za svaki napisani stih, Julius Meinl daruje 4 kn udruzi Veliko srce malom srcu. Ta neprofitna humanitarna udruga liječnika, zdravstvenog osoblja i roditelja djece s prirođenim srčanim greškama i srčanim bolestima nedavno je od grada Zagreba dobila na korištenje stan u kojem će boraviti roditelji bolesne djece a ova donacija pomoći će radu Udruge.


“Julius Meinl promiče važnost zajedništva, poetskog i sveukupnog umjetničkog izražavanja. U skladu s njegovanjem zajedništva i humanitarnog djelovanja, koje je jednako našoj prirodi i poslovnoj kulturi, ovom donacijom pomažemo u realizaciji ciljeva i programa Udruge u zaštiti zdravlja i sveukupnoj dobrobiti  skupine djece sa srčanim greškama i drugim srčanim bolestima. Ovaj put odlučili smo uključiti u donaciju i naše  sugrađane, koji pisanjem stihova daruju od srca i pozivam ih da u što većem broju posjete jednu od 33 lokacije i pretoče svoju inspiraciju na papir” dodao je Marko Crnogorac, direktor i član uprave Julius Meinl Bonfanti d.o.o.


Vezane vijesti
Ažurirano: 24.9.2021. 13:52:00

Create Account