Na Bundeku otvoren 54. Floraart

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 16.5.2019. 22:13:20
Na Bundeku otvoren 54. Floraart

Foto: Radio Sljeme

Zbog jakog nevremena koje je Zagreb pogodilo u ponedjeljak, tri dana kasnije od planiranog na Bundeku je otvorena 54. međunarodna izložba cvijeća - Floraart. Izlagači nisu zadovoljni prodajom prvog dana no nadaju se da će s proljepšanjem vremena sve nadoknaditi.Na Bundeku nema tragova nevremena nakon olujnog vjetra koji je slomio čak 25 stabala. Zrinjevac je sve očistio i pripremio za svečano otvaranje. Dopredsjednik izvršnog odbora Floraarta Darko Uidl govorio je o ovogodišnjim  novitetima.


"Malo smo izložbu koncipirali drugačije nego prošle godine, nema više velikog šatora, nekoliko je manjih kupola i prodaja je smještena drugačije nego prošle godine. Imamo dodatnu sjevernu prodaju tako da se nadam da će svatko naći nešto što ga zanima", rekao je Uidl.


Na izložbi će svoj rad predstaviti 200 domaćih kao i 15 međunarodnih izlagača iz deset zemalja. Važan dio izložbe su Natjecanje izlagača, Hrvatski kup florista, Natječaj za najljepši kućni vrt  i Međunarodno natjecanje učenika srednjih škola, a posjetitelji će moći kupiti i sadnice kojima će uljepšati svoje domove i vrtove.


Prvi posjetitelji jedva su dočekali da obiđu Floraart. Većinom su zadovoljni i kažu da je ponuda dobra i povoljna. "Za sada sam kupila orhidejicu, one su na akciji i znatno su jeftinije no još moram sve obići", rekla nam je jedna od posjetiteljica. 


Floraart je otvorio gradonačelnik Milan Bandić.


"Ponosni smo na to što smo zajedno napravili, a Floraart će biti produljen onoliko dana koliko budu izlagači htjeli jer idući tjedan će biti lijepo vrijeme.


Izlagači, barem za sada, nisu baš zadovoljni. Prvoga dana prodaja je zakazala. Ipak, nadaju se da će se vrijeme proljepšati i da će krenuti na bolje.


Izložba se može razgledati do utorka, 21. ovog mjeseca. Organizatori očekuju da će Floraart obići 300 tisuća posjetitelja, kao i lani. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 29.5.2024. 16:00:34

Create Account