Najavljen ovogodišnji Festival svjetla u Zagrebu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 3.3.2023. 11:09:08
Najavljen ovogodišnji Festival svjetla u Zagrebu

Foto: TZGZ/Boška i Krešo

Festival svjetla Zagreb bit će održan od 15. do 19. ožujka ove godine, najavila je direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld.Na konferenciji za novinare direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld i gradonačelnik Tomislav Tomašević najavili su ovogodišnji festival svjetla u našem gradu. Tako će  mašta, umjetnost i svjetlosne tehnologije najaviti proljeće kroz pozitivnu energiju i dobre emocije. Svi posjetitelji će, tijekom pet dana, moći obići ukupno 33 atrakcije na 28 lokacija Gornjeg i Donjeg grada koje će ponovo pozdraviti  novi početak i novu nadu – proljeće!

 

"Drago mi je da grad Zagreb ima priliku ugostiti 5. po redu Festival svjetla, nakon dvije godine", rekao je gradonačelnik Tomašević.

 

Martina Bienenfeld istaknula je da nakon prošlogodišnjeg premijernog širenja lokacija Festivala svjetla Zagreb, ove će godine ponovo biti uključen Donji grad. 


"Novost predstavljaju međunarodne suradnje s umjetnicima iz Francuske, Italije i Nizozemske. Veseli me i hrvatsko gostovanje iz Šibenika, a ponovo su nam se priključili umjetnici iz Berlina. Ova gostovanja, kao i veliki interes stranih i domaćih umjetnika za buduće nastupe, pokazuju da Festival svjetla Zagreb postaje autentični međunarodni projekt“, rekla je Bienenfeld.

 

Foto: Turistička zajednica grada Zagreba/J. Duval


Festival svjetla Zagreb uvršten je u međunarodnu organizaciju Festival of Lights International, još od prvog izdanja 2017. godine, čime je uvršten među gradove kao što su Berlin, New York i mnogi drugi.

 

Program otvorenja je u srijedu, 15. ožujka, u 19 sati laser showom kod Ljetne pozornice Tuškanac, a, kao i prijašnjih godina, Festival će biti otvoren od 18 do 23 sata. Ulazak na sve programe je besplatan.


Opširnije pročitajte na Festival svjetla Zagreb.


Vezane vijesti
Ažurirano: 17.4.2024. 10:39:18

Create Account