Nakon Kašine i Odranskog obreža, polaganjem kamena temeljca započela je izgradnja još jednog gradskog vrtića, u Ivanjoj Reki.

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 30.8.2022. 14:39:13
Nakon Kašine i Odranskog obreža,  polaganjem kamena temeljca započela je izgradnja još jednog gradskog vrtića, u Ivanjoj Reki.

Foto: Grad Zagreb

Gradonačelnik Tomislav Tomašević i ravnateljica vrtića Zorica Lusavec položili su danas kamen temeljac za izgradnju dječjeg vrtića Ivanja Reka.




Gradonačelnik Tomašević je na otvorenju istaknuo da gradska uprava, kako je najavila, počinje ostvarivati plan o otvaranju gradilišta novih gradskih vrtića. 


„Nakon otvorenja radova na izgradnji vrtića u Kašini i Odranskom Obrežu, danas smo se okupili kako bismo obilježili početak izgradnje još jednog dječjeg vrtića, a u naredne dvije godine planiramo ih izgraditi ukupno 12“ , kazao je gradonačelnik istaknuvši kako se nastavljaju i zapošljavanja odgojitelja i stručnih timova, te jačanje i razvijanje ljudskih potencijala u dječjim vrtićima, a sve s ciljem osiguranja potrebnih uvjeta za još kvalitetniji i uspješniji odgojno-obrazovni proces.


Ravnateljica Lusavec izrazila je zadovoljstvo što će građani ovog naselja dobiti svoj vrtić, kazavši  kako roditelji svoju djecu više neće morati upisivati i voditi u vrtiće koji im nisu u blizini.


Ovaj vrtić djelovat će kao područni objekt Dječjeg vrtića Zrno za pet odgojnih skupina, od čega su dvije jasličke. Ukupna bruto površina objekta iznosit će 1.585 m2, a vrijednost radova i opremanja iznosi 28,6 milijuna kuna. Novi vrtić za 100-tinjak djece bit će spreman za pedagošku godinu 2023./2024.


Vezane vijesti
Ažurirano: 24.11.2022. 9:41:55

Create Account