Ne perite automobile: u nedjelju toplo, a onda slijedi prljava kiša

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 14.4.2018. 20:45:31
Ne perite automobile: u nedjelju toplo, a onda slijedi prljava kiša

Foto: Neverin

Zbog južnog strujanja prema našim će krajevima doći i veća količina saharskog pijeska, piše glavni urednik metereološkog portala Neverin, Alen Šterplin.


Sve više visokih oblaka u drugom dijelu subote samo je uvod u daljnje naoblačenje koje nas očekuje tijekom nedjelje i ponedjeljka.


Ciklona koja se danas nalazi na sjeveru Afrike približavat će se našim krajevima te će idućih dana biti sve više oblaka, a zbog južnog strujanja prema našim će krajevima doći i veća količina saharskog pijeska.


Nedjelja će donijeti umjereno oblačno vrijeme s duljim sunčanim razdobljima. Očekuje se najviše visokih oblaka. Više će sunčanih razdoblja biti prema istoku zemlje, a malo kiše već je tijekom dana moguće na području Jadrana, osobito na sjevernom i srednjem dijelu. Prema kraju dana i u noći malo kiše moguće je i na ostatku Hrvatske.


Zbog saharskog pijeska u visinama, padat će prljava kiša.


Riječ je o manjim količinama kiše, a uz dulja sunčana razdoblja temperatura će se kretati od 21 do 26°C, ponegdje i do 27°C. Unatoč oblačnijem vremenu, temperature će se zadržati iznadprosječno visoke.


Oblačnije vrijeme donosi nam početak idućeg tjedna. Ponedjeljak tako donosi umjereno do pretežno oblačno vrijeme, povremeno s kišom i nekoliko stupnjeva nižom temperaturom. Najoblačnije će biti na zapadu unutrašnjosti te na dijelu Jadrana.


Mogući su i pljuskovi praćeni grmljavinom, a zbog zadržavanja pijeska u visinama i dalje postoji mogućnost za prljavu kišu.Dosta se oblaka uz povremenu kišu ili pljuskove očekuje i tijekom utorka, a smanjenje naoblake i smirivanje vremena očekuje se od srijede, stoga će iduća polovica tjedna donijeti opet sunčanije vrijeme. Vjetar će okrenuti na buru i sjeveroistočnjak.


Vezane vijesti
Ažurirano: 21.12.2017. 23:31:21

U Sesvetskoj Sopnici treba:

Slušati Grad i  prenamijeniti postojeći društveni dom u vrtić
Srušiti staru zgradu i izgraditi novi objekt  vrtića i društvenog doma
Ne raditi ništa, ostaviti stvari kakve sada jesu
Odseliti se u inozemstvo
Nisam upućen, ne znam o čemu se radi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account