Od Nove godine gradonačelnik Tomašević smanjuje broj gradskih ureda na 16

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 28.12.2021. 16:26:21
Od Nove godine gradonačelnik Tomašević smanjuje broj gradskih ureda na 16

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Od 1. siječnja pokrećemo preustroj Gradske uprave, pri čemu ćemo broj gradskih ureda smanjiti s 27 na 16, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Tomašević.



"Grad Zagreb će od  1. siječnja, s obzirom na odluku Gradske skupštine, umjesto 27 imati 16 ureda, koje će privremeno voditi v.d. pročelnici, dok se ne raspišemo natječaje. Neki od ureda ostaju u pravnom slijedu, kao primjerice Ured gradonačelnika, a nova pročelnica stupa na dužnost u siječnju", rekao je Tomašević na zadnjoj ovogodišnjoj konferenciji za novinare, koju je u Starogradskoj vijećnici održao s predsjednikom Gradske skupštine Joškom Klisovićem.  


Potpuno neadekvatan zakonski okvir nas je natjerao da zapravo gotovo godinu dana nećemo imati izabrane svoje pročelnike i pročelnice, nastavio je Tomašević dodajući da će uskoro imenovati pročelnika Ureda za upravljanje imovinom, te glasnogovornika, koji će također biti izabrani na natječaju.



"Sljedeće godine, kada završavaju javni natječaji u upravama u gradskim poduzećima, očekujemo da u potpunosti preuzmemo uzde upravljanja gradom", zaključio je Tomašević.


Vezane vijesti
Ažurirano: 24.4.2024. 14:39:02

Create Account