Otvoren 28. Zagrebački sajam nautike

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 20.2.2019. 15:40:00
Otvoren 28. Zagrebački sajam nautike

Foto: Zagreb hr

Na Zagrebačkom velesajmu koji obilježava jubilarnih 110 godina postojanja otvoren je dvadeset i osmi Međunarodni sajam nautike, a uz njega i jedanaesti Međunarodni sajam gastronomije, hotelsko-ugostiteljske opreme i cateringa te Dani lova i ribolova.Posebni oblici turizma poput lova, ribolov te nautike predstavljeni su na danas otvorenom sajmu. Posjetitelji mogu vidjeti razna plovila, brodice, jahte, nautičku opremu, ali i onu za lov i ribolov. 


Na Hrvatsku otpada oko 40 posto charter nautike, a prošle je godine ostvareno oko 3 milijuna noćenja upravo u nautičkom turizmu. Direktorica Zagrebačkog velesajma Dina Tomšić istaknula je kako nautika raste već šestu godinu, a ove je godine na sajmu predstavlja čak 340 izlagača iz 30 zemalja s 280 izloženih plovila.


- Kada raste izložbena površina po izlagaču, što je u ovom slučaju slučaj na nautici, znači da se unatoč problematici u cijelom resoru brodogradnje mala brodogradnja opire i da hrvatska izvrsnost, koja se prepoznala i globalno, nosi našu malu brodogradnju naprijed tako da sektor koji nudi izgradnju malih plovila, ali i koji pruža usluge je najdinamičniji u tom resoru - rekla je Dina Tomšić.


Ministar turizma Gari Cappelli naglasio je važnost kontinentalnog turizma te pohvalio Zagreb koji postaje centar tog turizma. Sajam Nautiku otvorio je zajedno s gradonačelnikom Milanom Bandićem.


- vesele me ove brojke o kojima ministar govori na državnoj razini, one su i u Zagrebu tu negdje ili nešto malo veće, koji punat gore dole, ali bilježimo pozitivan pomak u odnosu na prošlu godinu - rekao je gradonačelnik Bandić.


Sajmovi se mogu posjetiti do nedjelje, a tijekom vikenda će se u Kongresnom centru održati i Festival maslina koji će okupiti brojne maslinare iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine te Crne Gore.


Vezane vijesti
Ažurirano: 20.10.2021. 13:09:47

Što mislite o rezultatima popisa stanovnika u Sesvetama?

Broj popisanih daleko je manji od očekivanog
Mnogi se odselili zato nas nema koliko smo mislili
Nije loše, ipak je broj stanovnika Sesveta u porastu
Očekivano, sve što se moglo doselit u Sesvete već se doselilo
Ovo je još dobro naspram drugih sredina
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account